Raidījums "PULSS" Broka: Izraēlas valdība Netanjahu vadībā, neatvairot "Hamās", pilnībā izgāzās (4)

Elizabete Elīna Vizgunova-Vikmane
, TVNET Ziņas žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

Pasaule un Latvija viennozīmīgi nosoda teroristiskās organizācijas «Hamās» uzbrukumu Izraēlai 7. oktobrī. Taču plašās demonstrācijas Rietumvalstu galvaspilsētās norāda, ka viedokļi par Izraēlas izmantotajām metodēm, lai reizi par visām reizēm atbrīvotos no teroristu drauda, atšķiras.

Mēs esam starptautiskā tiesiskuma eksportētāji un demokrātijas eksportētāji. Tie bija argumenti, ko ASV izmantoja, kad iegājām Irākā, Afganistānā. Tie ir mūsu principi, un es tiešām no sirds gribētu cerēt, ka īpaši šeit, Latvijā, Baltijā, tie veido mūsu morālo kompasu. Mums arī šie principi būtu jāņem vērā. Ja raugāmies uz šī konflikta atrisinājumu, ja domājam par situāciju, kurā Izraēlas tauta varētu līdzāspastāvēt ar palestīniešiem, tad šie jautājumi ir jāņem vērā.

Un par jau pieminēto Netanjahu personību un politiku... Tad nu pirmais aspekts būtu viņa saukšana pie atbildības Starptautiskās krimināltiesas priekšā. Tas būtu pirmais signāls, kas mums kā Rietumiem būtu jāveic, tieši izejot no šīm savām vērtībām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu