Koalīcija valsts kontroliera amatam virza Korčagina kandidatūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins
Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins Foto: Zane Bitere / LETA

Koalīcijas politiķi valsts kontroliera amatam izvirzījuši Valsts kontroles (VK) padomes locekļa un VK Revīzijas departamenta direktora Edgara Korčagina kandidatūru.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Korčaginu pieteikuši valdību veidojošo partiju frakciju vadītāji - Zaļo un zemnieku savienības politiķis Harijs Rokpelnis, "Jaunās vienotības" politiķis Edmunds Jurēvics un "Progresīvo" politiķis Andris Šuvajevs.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Rokpelnis pauda, ka Korčagins sevi lieliski pierādījis darbā VK, tāpat viņam ir arī plašāka pieredze darbā valsts pārvaldē. Pretendents ir ar plašu pieredzi un vērtējams kā "absolūti loģisks kandidāts", kurš uz valsts kontroliera amatu ticis virzīts arī iepriekš, atzīmēja ZZS politiķis.

Rokpelnis norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienības deputātiem Korčagins ir zināms, reizē nākošnedēļ viņa redzējumu par VK darbu plānots uzklausīt frakcijas sēdē.

Korčagins VK padomē un VK Revīzijas departamenta direktora amatā strādā kopš 2015.gada. Pirms tam no 2007.gada viņš bijis Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta vadītājs.

Korčagins ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā ziņots, valsts kontroliera amats decembra sākumā kļūs vakants, jo pašreizējais valsts kontrolieris Rolands Irklis turpmāk strādās Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētāja amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu