Kāda bija sieviete, ar kuras vārdu uz lūpām mira Napoleons?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Kadrs no Ridlija Skota filmas "Napoleons"
Kadrs no Ridlija Skota filmas "Napoleons" Foto: Apple+

Lai gan vēsturnieki strīdas par to, vai Napoleona I un Žozefīnes attiecības patiešām bija tik romantiskas kā raksta romānos, filmas "Napoleons" režisors Ridlijs Skots savos uzskatos ir tiešs – viņa bija Napoleona I "vienīgā, patiesā mīlestība". Napoleons iekaroja pasauli, lai patiesībā iekarotu Žozefīnes sirdi. Bet, kad iekaroja, - to iznīcināja, neapzinoties, ka iznīcina pats sevi...

Liktenīgā mīlestība starp slaveno franču karavadoni Napoleonu Bonapartu un Žozefīni Bogarnē vēsturē ierakstīta kā kaisle, kura tika brutāli ziedota valsts labā.

"Viņa – izlutināta vergu īpašnieka meita, uzaugusi Karību jūras plantācijās un ēda tik daudz cukura, ka zobi kļuva melni. Viņš – iedomīgs militārists ar apbrīnojamu rupjību, ko pārspēja tikai viņa nelokāmā augstprātība.

Viņu attiecības bija tik vētrainas, dramatiskas un atklāti seksuālas, ka tās vienlīdz pārsteidza un satrauca Francijas augstāko sabiedrību, savukārt pāra varoņdarbi – buduārā un kaujas laukā – ir kļuvuši par leģendu," raksta žurnāliste Keita Viljamsa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu