Noskaties Izraēla saņēmusi sarakstu ar sestdien atbrīvojamo ķīlnieku vārdiem; piektdien atbrīvoto fiziskais stāvoklis esot labs

TVNET
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēla ir saņēmusi vēl vienu sarakstu ar ķīlnieku vārdiem, kurus teroristu grupējums “Hamās” plāno atbrīvot šo sestdien. Izraēlas portāls “Ynet”, atsaucoties uz premjerministra Benjamina Netanjahu biroju, piektdienas vakarā ziņoja, ka ir informētas 13 ķīlnieku ģimenes. Citi avoti ziņoja, ka sestdien plānots atbrīvot 10 cilvēkus.

Arī sestdien, islāmistu kustības “Hamās” un Izraēlas kara otrajā pamiera dienā, ir gaidāma ķīlnieku atbrīvošana. Paredzams, ka Katara, kas ir starpniece starp konfliktā iesaistītajām pusēm, paziņos, cik ķīlnieku un gūstekņu tiks atbrīvoti dienas gaitā.

Izraēlas varasiestādes paziņoja, ka ir saņēmušas to ķīlnieku sarakstu, kuriem sestdien būs atļauts atstāt Gazas joslu, taču neprecizēja personu skaitu vai paredzamo atbrīvošanas laiku.

Pēc Gazas kara pamiera sākuma piektdien tika atbrīvota pirmā 24 ķīlnieku grupa - 13 izraēlieši un 11 ārvalstnieki -, kas tika nolaupīti Gazas joslā pirms septiņām nedēļām. Viņu vidū bija četri dubultpilsoņi, kuriem ir arī Vācijas pilsonība. Astoņi no 13 izraēliešiem ir bērni.

Pirmie ķīlnieki, kas atgriezās Izraēlā, tika nogādāti slimnīcās Telavivas tuvumā un atkal satikās ar savām ģimenēm. Četri bērni, trīs mātes un gados vecākas sievietes ieradās Šneidera Bērnu medicīnas centrā “vislabākajās un gādīgākajās rokās”, Izraēlas laikraksts “Haaretz” citē iestādes direktora Efrata Barona Har Leva teikto: “Viņu fiziskais stāvoklis ir labs”.

Jau ziņots, ka Palestīniešu grupējums "Hamās" piektdien Gazas joslā Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai (SSKK) nodeva pirmo 24 ķīlnieku grupu - 13 izraēliešus, 10 Taizemes pilsoņus un vienu filipīnieti. Apmaiņā pret šiem ķīlniekiem Izraēla atbrīvoja 39 palestīniešu cietumniekus - 24 sievietes un 15 zēnus un jauniešus.

Piektdien plkst.7 stājās spēkā četru dienu ilgais pamiers starp Izraēlu un palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās", lai veiktu teroristu sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret ieslodzījumā esošo palestīniešu kaujinieku atbrīvošanu.

Pamiera vienošanās panākta ar Kataras, Ēģiptes un ASV starpniecību.

Vienošanās paredz, ka uguns pārtraukšana ilgs četras dienas, kuru laikā tiks atbrīvoti 50 no "Hamās" sagrābtajiem ķīlniekiem un 150 palestīniešu cietumnieki.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu