Ar pastiprinātajām robežkontrolēm Vācijai izdevies ievērojami samazināt valstī nelegāli ieceļojušo skaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Kopš 2023. gada 16. oktobra uz Vācijas robežām ar Poliju, Čehiju un Šveici ir ieviestas stacionāras kontroles. Federālā policija ir aprēķinājusi, kā tās ir ietekmējušas nelegālo imigrāciju, un šķiet, ka vismaz pagaidām realitāte pat nedaudz pārsniedz cerēto.

Saskaņā ar ziņojumu, kas publicēts laikrakstā “Welt am Sonntag”, pašlaik Vācijā katru dienu tiek konstatēti mazāk nekā 300 neatļautu robežas šķērsošanas gadījumu. Vēl 30 dienas pirms jauno kontroles pasākumu ieviešanas šis skaitlis bija aptuveni 700 robežšķērsošanas gadījumu dienā.

Nelegālā imigrācija caur Poliju samazinājusies vairāk nekā uz pusi

Kopš februāra valstī nelikumīgi ieceļojušo skaits nepārtraukti pieauga, ziņo “Welt am Sonntag”. Trīsdesmit dienās pirms robežkontroles paplašināšanas no Polijas, Čehijas, Šveices un Austrijas, kur kontrole ir ieviesta kopš 2015. gada, Vācijā nelegāli bija ieradušies kopumā 18 492 cilvēki. Pēc tam tie bija tikai 11 029, kas ir par 40 % mazāk, ziņo laikraksts. Īpaši strauji samazinājusies nelegālā migrācija no Polijas - par 56%.

“Ieviestā robežkontrole ir devusi pat lielāku efektu nekā mēs to gaidījām,” laikrakstam “Welt am Sonntag” sacīja Saksijas iekšlietu ministrs Armīns Šusters (CDU).

Federālā iekšlietu ministre Nensija Fēzere (SPD) oktobrī paziņoja Eiropas Komisijai par stacionārās robežkontroles ieviešanu uz robežām ar Poliju, Čehiju un Šveici, un kopš tā laika to ir vairākkārt pagarinājusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu