"Mūs izmanto kā bandiniekus." Migrantu stāsti no Somijas–Krievijas robežas (4)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X

Kontrabandisti "Telegram" grupās sola vieglu ceļu uz Eiropas Savienību, bet realitātē uz dārgi nopirkta velosipēda liek šķērsot robežu un vairs neļauj griezties atpakaļ – tā Somijas medijiem stāsta vairāki migranti, kuri atsaucās Krievijas vervētāju aicinājumiem, bet tagad Somijas bēgļu centrā gaida lēmumu par patvēruma piešķiršanu. Līdz šim neviens pieteikums vēl nav ticis apmierināts.

Mojads Salami Somijas raidorganizācijai YLE stāsta, ka 5.novembrī atstājis savas mājas Sīrijas pilsētā Himsā. Sākumā viņš aizlidojis uz Maskavu, bet pēc tam uz Kazaņu, kur desmit dienas ciemojās pie radiem. Kad ciemošanās beidzās, no turienes sākās viņa ceļš uz Somijas robežu.

Sekojot cilvēku kontrabandista norādījumiem, vīrietis no Kazaņas ar lidmašīnu aizlidoja uz Sanktpēterburgu. Kontrabandisti solīja – viņi par visu parūpēšoties, kad migranti būs nokļuvuši līdz robežai.

Salami norāda, ka kontrabandistu piedāvājumu atradis ziņu apmaiņas vietnē "Telegram", kur aizvien aktīvāk tiek piedāvāti "braucieni" uz Somijas robežu.

"Kontrabandisti aicina atsaukties visus gribētājus," viņš sacīja žurnālistiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu