Daļa no Terehovas robežkontroles punkta pāries Satiksmes ministrijas pārziņā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Daļu no Terehovas robežkontroles punkta nodos Satiksmes ministrijas (SM) valdījumā, otrdien, 28. novembrī, lēma valdība.

Valdības lēmums paredz atļaut Finanšu ministrijai (FM) nodot SM valdījumā daļu no valstij piederoša nekustamā īpašuma sastāvā esošās zemes vienības, un ar to saistītās inženierbūves, paredzēt SM pienākumu par saviem līdzekļiem veikt minētā nekustamā īpašuma sadali un atdalītās zemes vienības daļas un ar to saistītās inženierbūves atdalītās daļas reģistrēšanu zemesgrāmatā uz valsts vārda SM personā.

Nekustamais īpašums "Terehovas robežkontroles punkts" patlaban reģistrēts valsts vārda FM personā. Saskaņā ar Zemesgrāmatas datiem nekustamais īpašums "Terehovas robežkontroles punktus" sastāv no zemes vienības 12,6717 hektāru platībā un 21 būves.

Nekustamais īpašums "Terehovas robežkontroles punkts" nodots pārvaldīšanā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) saskaņā ar nekustamā īpašuma portfeļa pārvaldīšanas līgumu, kas 2020.gada 18.martā (ar grozījumiem 2022.gada 20.decembrī) noslēgts starp FM un VNĪ.

Ar 2022.gada 19.decembra iesniegumu AS "Ceļuprojekts" informējusi FM un VNĪ, ka atbilstoši līgumsaistībām ar pasūtītāju - VSIA "Latvijas valsts ceļi" - "Ceļuprojekts" veic būvprojekta izstrādi valsts galvenā autoceļa A12 Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) posma pārbūvi. Saskaņā ar iesniegumā norādīto informāciju "Latvijas valsts ceļi" 2022.gada 14.decembrī pieņēmuši lēmumu par krustojuma maiņu pie Terehovas robežkontroles punkta, paredzot divu braukšanas joslu rotācijas apli.

Ievērojot to, ka atbilstoši darba uzdevumam projekta tehniskie risinājumi neiekļaujas valsts autoceļa nodalījuma joslā (robežās) un skar nekustamā īpašuma "Terehovas robežkontroles punkts" sastāvā esošo zemes vienību, "Ceļuprojekts" iesniegumā lūgusi FM (VNĪ) saskaņot projekta ietvaros paredzētos darbus - pamatceļa, nobrauktuves, gājēju ietves, apgaismojuma, nogāzes pēdas izbūvi un norāda, ka projekta tehnisko risinājumu realizēšanai nepieciešams atdalīt no zemes vienības zemes daļu apmēram 0,0947 hektāru platībā.

VNĪ informējusi SM, "Latvijas valsts ceļi" un "Ceļuprojektu", ka konceptuāli tiek atbalstīta nekustamā īpašuma "Terehovas robežkontroles punkts" sastāvā esošās zemes vienības sadale par SM līdzekļiem un atdalāmās daļas aptuveni 0,0947 hektāru platībā nodošana SM valdījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu