Bulgārijas sociālisti veidos koalīciju ar prokrieviskajām partijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas līdere Kornēlija Ninova.
Partijas līdere Kornēlija Ninova. Foto: AFP/SCANPIX

Opozīcijā esošā Bulgārijas Sociālistu partija šonedēļ paziņojusi par oficiālas plašas koalīcijas veidošanu ar prokrieviskajām un nacionālistu partijām.

Pašlaik sociālisti kontrolē tikai desmito daļu no 240 deputātu vietām parlamentā.

Partijas līdere Kornēlija Ninova sākusi mainīt līdzšinējo partijas kreisi orientēto retoriku uz nacionālistiku.

Viņa paziņojusi, ka jaunajā kreisi nacionālistiskā blokā būs 16 partijas, ar kurām sociālisti ir sadarbojušies oktobra beigās notikušajās pašvaldību vēlēšanās.

"Visas partijas veidos tīklu. Mēs prezentēsim politisku dokumentu, deklarāciju par to, kas mūs vieno," pavēstīja Ninova.

"Mēs esam pret karogu, kuru Eiropas Sociālistu partija (PSE) ir turējusi pēdējos gados, lai īstenotu Stambulas konvenciju, atzītu trešo dzimti, kam nav nekāda sakara ar bioloģisku dzimumu, kā sociālu dzimumu. Mēs neatbalstām PSE pieļautās sankcijas pret Krieviju, lai piegādātu ieročus Ukrainai," uzskaitīja Ninova.

Viņa pauda prieku par kreisā populista Roberta Fico uzvaru Slovākijā, piebilstot, ka Bulgārijas sociālistu "patriotiskās pārmaiņas" seko izmaiņām globālā līmenī.

"Svārsts virzās no galējā liberālisma uz otru galējību – fašismu. Mums ir jāapstājas pa vidu," uzsvēra Ninova, piebilstot, ka patriotiskās savienības moto būs "Bulgārijas interešu aizsardzība Eiropas Savienībā".

Pašvaldību vēlēšanās sociālisti sadarbojās ar Volena Siderova vadīto radikālo partiju "Ataka" un ar spiegošanā apsūdzētā Nikolaja Maļinova izveidoto partiju "Rusofīli par tēvzemes atdzimšanu".

Bulgārijas sociālisti vienmēr bijuši prokrieviski noskaņoti, jo tie ir tieši Komunistiskās partijas pēcteči.

Bulgārijas nacionālistu un kreiso koalīcijas pirmais pārbaudījums būs Eiropas Parlamenta vēlēšanas nākamā gada jūnijā, kurās sociālistu sāncenši būs prokrieviskā eiroskeptiķu partija "Vazraždane" ("Atdzimšana"), kas uzstāj uz valsts izstāšanos no NATO un apšauba dalību Eiropas Savienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu