Krievijā iebraucošajiem ārzemniekiem var nākties parakstīt “vienošanos par lojalitāti” (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijā iebraucošajiem ārzemniekiem var tikt uzlikts pienākums parakstīt “vienošanos par lojalitāti”, kas aizliedz “diskreditēt” Krievijas varas iestādes un propagandēt “netradicionālas” vērtības, vēsa Krievijas “The Moscow Times”.

Šādu likumprojektu sagatavojusi Krievijas Iekšlietu ministrija. Tas paredz, ka ārvalstniekiem būs aizliegts “likt jebkādus šķēršļus varas iestāžu darbībai, jebkādā formā diskreditēt valsts ārpolitiku un iekšpolitiku, kā arī varas iestādes un amatpersonas”.

“Vienošanās par lojalitāti” arī aizliedz ārzemniekiem “ļaunprātīgi izmantot informācijas brīvību, izplatīt informāciju, kas noliedz konstitucionāli nozīmīgas vērtības, tostarp priekšstatu par laulību kā savienību starp vīrieti un sievieti”.

Aizliegta tiks arī “netradicionālu seksuālu orientāciju propaganda”, kā arī “vēsturiskās patiesības kropļošana attiecībā uz padomju tautas varoņdarbu, aizsargājot tēvzemi”.

Parakstot šo vienošanos, ikviens ārzemnieks apstiprinās, ka viņš ticis brīdināts par iespējamajām sekām, ko radīs esošo noteikumu pārkāpšana. Tāpat ārzemnieks apņemas apmaksāt izdevumus, kas saistīti ar viņa izsūtīšanu no valsts gadījumā, ja viņš pārkāps vienošanās noteikumus.

Pirmo reizi par “lojalitātes vienošanās” iniciatīvu publiski kļuva zināms 2021.gada jūnijā. Tad šī iniciatīva tika minēta viesstrādnieku kontekstā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu