Video Izraēla pārbauda informāciju par trīs ķīlnieku, to vidū 10 mēnešus veca zēna bojāeju

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

“Hamas” bruņotais spārns – “Izedina al Kasama brigādes” - paziņojis, ka Izraēlas veiktajā Gazas joslas bombardēšanā nogalināts 10 mēnešus vecs puisēns Kfirs Bibass, viņa brālis un viņu māte, kuri bija sagūstīti kā ķīlnieki.

Izraēlas armija paziņoja, ka tā ir sazinājusies ar Bibasu ģimenes radiniekiem un pārbauda “Izedina al Kasama brigāžu” apgalvojumu.

Bibasu ģimene, tostarp 10 mēnešus vecais Kfirs Bibass, viņa 4 gadus vecais brālis Ariels un viņu māte Shiri, tika nolaupīti Gazā palestīniešu kaujinieku uzbrukuma laikā 7. oktobrī.

“Izraēlas aizsardzības spēku pārstāvji ir runājuši ar Bibasu ģimenes tuviniekiem pēc jaunākajiem ziņojumiem un atbalsta viņus šajā grūtajā brīdī. Izraēla izvērtē informācijas ticamību. “Hamās” ir pilnībā atbildīga par visu Gazas joslā esošo ķīlnieku drošību, un tai ir jāuzņemas atbildība. “Hamās” rīcība turpina apdraudēt ķīlniekus, tostarp deviņus bērnus. “Hamās” ir nekavējoties jāatbrīvo ķīlnieki,” teikts Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā.

Kfirs Bibass ir jaunākais no vairākiem desmitiem kaujinieku sagūstīto bērnu.

Pēc Izraēlas valdības preses pārstāvja Eilona Levi teiktā, “Hamās” otrdien paziņoja, ka abi zēni vairs neesot šā grupējuma ziņā.

"Hamas apgalvo, ka viņus netur, jo nodeva tos citam islāmistu grupējumam Gazas joslā," otrdien sacīja Levi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu