Īlons Masks pēc apsūdzībām antisemītismā dodas vizītē uz Izraēlu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Dienvidafrikāņu izcelsmes miljardieris, uzņēmējs un sociālā tīkla "X" īpašnieks Īlons Masks pabijis vizītē Izraēlā. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu tās laikā norādīja, ka Masks spēlē "nozīmīgu lomu" antisemītisma novēršanā. Pēdējā laikā pārmetumus par antisemītiskiem izteikumiem saņēmis gan pats Masks, gan arī viņam piederošā platforma "X", norāda raidorganizācija BBC.

Masks pirmdien apmeklēja kibucu, kur teroristu organizācija "Hamās" 7.oktobra uzbrukumā sarīkoja slaktiņu. Maskam arī tika parādīti Izraēlas bruņoto spēku apkopotie videomateriāli no 7.oktobra uzbrukumiem, ar kuru saturu var iepazīties šajā rakstā.

Masks un Netanjahu arī piedalījās īsā tiešraidē, kas tika pārraidīta platformā "X". Masks piekrita Netanjahu teiktajam, ka "Hamās" iznīcināšana ir vienīgā iespēja panākt mieru un drošību.

"Sākumā jātiek vaļā no indīgā režīma, kā tas tika izdarīts Vācijā, kā tas tika izdarīts Japānā Otrā pasaules kara laikā," sacīja Netanjahu.

"Nav izvēles. Nav izvēles," piekrita Masks.

Maska vizītes laikā arī tika panākta vienošanās par Maska uzņēmuma "SpaceX" ražoto "Starlink" satelītu sakaru staciju izmantošanu. Uzņēmējs iepriekš bija ierosinājis, ka varētu nodrošināt "Starlink" pieejamību lielākajām humānās palīdzības organizācijām, kas darbojas Gazas joslā, taču Izraēla iebilda, ka tehnoloģiju izmantos "Hamās". Vizītes laikā tika panākta vienošanās, ka "Starlink" varēs izmantot Izraēlā, taču Gazas joslā – tikai ar Izraēlas valdības atļauju.

ASV organizācija "Media Matters" nesen publiskoja pētījumu, kurā atklājās, ka platformā "X" ievietotās reklāmas mēdz parādīties līdzās antisemītiskam saturam. Pēc pētījuma publiskošanas tādi lieli uzņēmumi kā "Apple", "Disney", IBM un "Comcast" uz laiku apturēja reklāmu izvietošanu platformā.

Arī pašam Maskam pārmesta antisemītisku ideju izplatīšana, kad viņš uz ierakstu platformā "X", kas saturēja sazvērestības teoriju par to, ka ebreju kopienas veicinot naidīgumu pret gaišādainiem cilvēkiem, atbildēja ar vārdiem "tā ir patiesība". Maska izteikumu kritizēja pat Baltais nams.

Masks vēlāk izteicās, ka viņa ieraksts neesot bijis antisemītisks un ka tas bijis vērsts nevis pret visiem ebrejiem, bet gan tikai pret tādām organizācijām kā "Anti-Defamation League", kas kritizējusi platformu "X".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu