Daugavpilī uzradies kaķu šāvējs. Policija viņu vēl tikai meklē (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Nepilna mēneša laikā Daugavpilī sašauti vairāki kaķi un droši vairs nejūtas arī cilvēki, jo kaķu šāvējs pagaidām nav atrasts. Valsts policija ir sākusi krminālprocesu. Vienu no sašautajiem kaķiem ir izdevies glābt, taču viņš visu atlikušo mūžu izjutīs pārdzīvotā sekas, vēsta Latgales reģionālā televīzija.

Kopēji ar piecus mēnešus veco kaķenīti Ferrari runā pieklusināti, lai nenobiedētu jau tā smagus brīžus piedzīvojušo dzīvnieku. Viņu sašāva pirms aptuveni mēneša, pastāstīja biedrības “Murrā” valdes locekle Inga Čehoviča.

“Jā, viņai ir divas skrotis, tās nav iesprūdušas tieši pašā mugurkaulā, bet viena ir gājusi cauri paralēli mugurkaulam,”

norādīja Čehoviča.

Tagad Ferrari lēnām atkopjas, bet Valsts policija sākusi kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

Šis nav pirmais šaušanas gadījums konkrētajā apkaimē. Valsts policijas pārstāve Inga Teivāne-Treinovska stāsta, ka 24. oktobrī Augšdaugavas novadā Kalkūnes pagastā, Kalkūnos, mājas pagalmā, kāda sieviete atrada savainotu kaķi. Ārstniecības iestādē konstatēts, ka kaķim ir šauta brūce, un kaķis nomira.

Biedrības “Dzīvnieku sargi” pārstāve Irēna Mihailova apgalvoja, – novērojumi liecina par to, ka Latgalē ir cietsirdīgāka attieksme pret dzīvniekiem un vājāka izpratne par labturību. Kopumā šogad Latgalē sākti pieci kriminālprocesi par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu