Dubaijā sākas ANO klimata konference

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien Dubaijā sākas Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) klimata pārmaiņu konference (COP28), kas ilgs divas nedēļas.

COP28 konference varētu kļūt par līdz šim lielāko ANO klimata samitu un tur tiek gaidīti aptuveni 70 000 cilvēku, tostarp valstu līderi un pāvests Francisks.

COP28 ir globāls forums klimata pārmaiņu jomā, ko veido vairāki simti starpvaldību sarunu, kā arī daudzas paralēlas konferences, semināri, diskusijas un cita veida pasākumi.

Konferencē tiks veikts starptautiskā stāvokļa novērtējums par valstu progresu attiecībā uz Parīzes nolīguma mērķu sasniegšanu, piemēram, pielāgošanos klimata pārmaiņu nelabvēlīgajai ietekmei, temperatūras pieauguma samazināšanu krietni zem diviem grādiem pēc Celsija un citu mērķu.

COP28 notiks no 30.novembra līdz 12.decembrim.

Lielākā daļa valstu atpaliek cīņā pret klimata pārmaiņām un Parīzē izvirzīto 1,5 grādu mērķi nav iespējams sasniegt ar pašreizējiem klimata aizsardzības plāniem.

Saskaņā ar jaunu ANO ziņojumu pasaule tuvojas temperatūras pieaugumam līdz 2,9 grādiem, salīdzinot ar pirmsindustriālo laiku.

Jaunākie dati liecina, ka pasaule jau ir sasilusi par aptuveni 1,1 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu