Paragvajas ierēdnis atlaists pēc darījuma ar fiktīvu valsti (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Paragvajas valdības ierēdnis šonedēļ tika atlaists pēc tam, kad bija parakstījis sadarbības memorandu ar valsti, kas izrādījās fiktīva.

Arnaldo Čamorro ceturtdien pastāstīja reportieriem, ka trešdien ticis atlaists no lauksaimniecības ministra personāla vadītāja amata pēc tam, kad bija parakstījis memorandu ar "Kailasas Savienoto Valstu" "ierēdņiem", kas viņam iestāstījuši, ka tā ir sala Dienvidamerikā.

"Viņi ("ierēdņi") atnāca un pauda vēlmi palīdzēt Paragvajai. Viņi uzrādīja vairākus projektus, mēs viņus uzklausījām, un tas notika," sacīja Čamorro, atzīstot, ka ticis piemuļķots.

Čamorro sacīja, ka šie viltus ierēdņi tikušies arī ar lauksaimniecības ministru Karlosu Himenesu. Viņu rīcības motīvs nav zināms.

Abu pušu parakstītajā memorandā bija paredzēta diplomātisko attiecību izveidošana starp abām "valstīm".

Parakstītajā dokumentā uz ministrijas veidlapas ar oficiālu zīmogu Čamorro sveica "godājamo Nithjanandu Paramašivamu, Kailasas Savienoto Valstu valdnieku" un uzslavēja viņa "devumu hinduismam, cilvēcei un Paragvajas Republikai".

Memorandā bija ieteikts, lai "Paragvajas valdība aktīvi apsvērtu diplomātisko attiecību izveidošanu ar Kailasas Savienotajām Valstīm un atbalstītu to kā suverēnas valsts uzņemšanu dažādās starptautiskās organizācijās, ieskaitot Apvienotās Nācijas".

Paragvajas mediji ziņoja, ka šis "Paramašivams" patiesībā ir Indijas pilsonis, kas tiek meklēts par savā valstī izdarītiem noziegumiem.

Lauksaimniecības ministrija savā paziņojumā izteica nožēlu par izdarītajām "procedūras kļūdām" un atzina, ka šis memorands "nevar tikt uzskatīts par oficiālu" vai nozīmēt kādas saistības Paragvajas valstij.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu