Noskaties Valmierā "Audi" šoferis driftē policijas acu priekšā un tiek pie soda

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šī gada 28. novembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas ap pulksten 15.40 Valmierā, Dīvaliņa ielā esošajā stāvlaukumā fiksēja kādu "Audi A6 Avant" markas spēkratu, kura vadītājs brauca agresīvi – radīja apzinātus sānslīdes manevrus.

Likumsargi apturēja "Audi" vadītāju un konstatēja, ka pie transportlīdzekļa stūres ir sēdies kāds 1982. gadā dzimis vīrietis. Par agresīvu braukšanu Valsts policija sāka administratīvā pārkāpuma procesu.

Policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām, kas ir no 70 līdz 280 eiro, un sešus soda uzskaites punktus.

Šogad līdz 30. novembrim valstī kopumā Valsts policija ir reģistrējusi 1574 pārkāpumus par agresīvu braukšanu. Pērn šādā pat periodā bija reģistrēti 1795 pārkāpumi.

Agresīva braukšana nav tikai apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme (stāvlaukumi, laukumi, pagalmi u. tml.), bet arī vairāku tādu citu citam sekojošu Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kuri saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu, kad tiek traucēta vienmērīga transportlīdzekļu plūsma vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu