Izraēla uzbrukusi vairāk nekā 200 mērķiem Gazā; “Hamās” gūstā 137 ķīlnieki

TVNET/LETA/AFP
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija piektdien uzbrukusi vairāk nekā 200 mērķiem Gazas joslā, teikts armijas paziņojumā.

Izraēlas armija, apsūdzot palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" uguns pārtraukšanas režīma pārkāpšanā, šorīt paziņoja, ka pēc pamiera pārtraukšanas beigām atsākusi kaujas Gazas joslā.

"Pēdējās pāris stundās sauszemes, gaisa un jūras spēki uzbruka teroristu mērķiem Gazas joslas ziemeļos un dienvidos, tai skaitā Hānjūnisā un Rafāhā," paziņojusi armija.

Izraēlas valdības pārstāvis Eilons Levijs sacīja, ka "Hamās" nav nodevis jaunu ķīlnieku sarakstu, kas jāatbrīvo pirms pamiera termiņa beigām no rīta. Turklāt radikālā islāma palestīniešu organizācija plkst.7.00 rītā pirms pamiera beigām izšāva raķeti uz Izraēlas teritoriju. Tomēr "Hamās" arī paziņoja, ka ir ierosinājusi Izraēlai apmainīties ar "vecākiem cilvēkiem" un nodot Izraēlas ķīlnieku līķus. Izraēla uz to nereaģēja.

Pēc Levija teiktā, Gazas joslā joprojām tiek turēti 137 ķīlnieki. To skaitā ir 115 vīrieši, 20 sievietes un divi bērni. Izraēlas valdība šajā skaitā iekļauj arī sievieti un viņas divus mazos dēlus, kuri, pēc "Hamās" teiktā, tika nogalināti pirms dažām dienām. Taču saskaņā ar Izraēlas informāciju viņu nāve nav apstiprināta.

Pamiers Gazas joslā stājās spēkā pagājušās nedēļas piektdienā. Pamiera laikā kopumā tika atbrīvoti ap simts Hamas ķīlnieku. Savukārt no Izraēlas cietumiem tika atbrīvoti 240 palestīnieši.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu