Noskaties Vācijas dienvidos snigšana paralizē satiksmi; darbu pārtraukusi Minhenes lidosta (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdienas rītā spēcīgās snigšanas dēļ uz laiku ir pārtraukti lidojumi Minhenes lidostā. Arī vilcienu satiksme reģionā lielā mērā ir paralizēta. Augšbavārijas dienvidu daļas policija aicinājusi iedzīvotājus palikt mājās, bet tiem, kuri iekļuvuši satiksmes negadījumā, rēķināties, ka palīdzība būs jāgaida ilgāk.

Ziemas iestāšanās dēļ šobrīd ir gandrīz neiespējami sasniegt Bavārijas galvaspilsētu, vēsta telekompānija ntv.de. “Deutsche Bahn” ziņo, ka līdz Minhenes galvenajai dzelzceļa stacijai nav iespējams nokļūt. Pašlaik ir atcelti arī tālsatiksmes reisi lielākajā Minhenes teritorijā, un reģionālie reisi ir pamatīgi traucēti.

Ir atcelti tālsatiksmes reisi no Bavārijas galvaspilsētas uz Zalcburgu, Insbruku, Nirnbergu, Štutgarti un Lindavu. “Deutsche Bahn” prognozē, ka ierobežojumi turpināsies visu sestdienu.

“Mēs iesakām atlikt braucienus uz Minheni un no tās,”

sacīja dzelzceļa preses pārstāve.

Viņa piebilda, ka laikapstākļu dēļ vilcieni var tikt atcelti un kavēties arī citās Vācijas dienvidu daļās. Visi pasažieri, kuri vēlas atlikt savu plānoto braucienu Vācijas dienvidos ziemas iestāšanās dēļ, var izmantot savu biļeti vēlāk. Vilcienu satiksme ir atcelta.

Ziņu aģentūra DPA vēsta, ka no Štutgartes braucošo vilcienu Ulmes galvenajā stacijā agrā rīta stundā nācās pārveidot par “nakts vilcienu”. “Deutsche Bahn” (DB) arī nodrošināja vilcienu pasažieriem, kas iestrēguši Minhenes centrālajā stacijā. Saskaņā ar DB preses pārstāves teikto sākotnēji nebija skaidrs, cik daudz vilcienu būs jāatceļ.

Pārtraukta arī gaisa satiksme

Paredzams, ka arī Minhenes lidostā spēcīgās snigšanas dēļ vismaz līdz plkst. 12.00 būs pārtraukta gaisa satiksme. Kā sestdienas rītā paziņoja preses pārstāvis, ziemas dienests strādā, lai nodrošinātu drošu lidojumu atsākšanu. Līdz šim ir atcelti aptuveni 320 no 760 sestdien paredzētajiem lidojumiem. Pasažieriem tiek ieteikts pirms došanās uz lidostu pārbaudīt sava lidojuma statusu.

Savukārt lidsabiedrības "Lufthansa" pārstāvis norādījis, ka gaisa satiksmes apturēšana Minhenē ietekmēs arī citas Vācijas lidostas.

Bavārijas galvaspilsētā sākotnēji pārtrauca kursēt arī metro vilcieni, autobusi un tramvaji. Bavārijas dienvidos uz ceļiem notika daudz avāriju - saskaņā ar policijas sniegto informāciju lielākajā daļā no tām tika nodarīti vienīgi materiālie zaudējumi. Saskaņā ar Vācijas Meteoroloģijas dienesta datiem ziemīgie laikapstākļi turpināsies. Sagaidāms, ka Vācijas dienvidos un dienvidaustrumos spēcīga snigšana turpināsies līdz pat pēcpusdienai.

Cilvēkus aicina palikt mājās

Augšbavārijas dienvidu daļas policija aicinājusi iedzīvotājus palikt mājās. Nepārtraukti darbojās policija, glābšanas dienesti, ugunsdzēsēji un sniega tīrīšanas dienesti. Daudzi mazāki ceļi ārpus apdzīvotām vietām ir stipri piesniguši vai aizsprostoti ar kritušiem kokiem. Satiksmes šķēršļu likvidēšana turpināsies vismaz līdz vēlam rītam. Vilcienu satiksmi būtiski ierobežo kritušie koki un koki, kas uzkrituši uz gaisvadu līnijām. Ikvienam, kas iekļuvis avārijā vai negadījumā, ir jārēķinās ar kavēšanos, ja nepieciešama palīdzība.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saskaņā ar Vācijas Meteoroloģijas dienesta datiem lielākais svaigā sniega daudzums līdz sestdienas pēcpusdienai ir gaidāms Allgavas apgabalā, kur sniega kārta sasniegs 30 līdz 40 centimetrus. Saksijā iespējama desmit centimetru bieza sniega sega. Turklāt Ziemeļjūras un Baltijas jūras piekrastē un blakus esošajās iekšzemes teritorijās gaidāmas biežas sniega lietusgāzes, kas dienas gaitā izplatīsies arī uz ziemeļu zemo kalnu grēdām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu