Konkursā meklēs "Latvijas dzelzceļa" valdes locekli tehniskās ekspluatācijas jautājumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Izsludināts konkurss uz VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes locekļa amatu tehniskās ekspluatācijas jautājumos, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Mēneša bruto atlīdzība valdes loceklim paredzēta 10 800 eiro.

Pieteikties konkursā pretendenti var līdz 2023.gada 18.decembrim.

Amata pretendentiem tostarp prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši kompetences jomai, proti, inženierzinātnēs, tehniskajās zinātnēs, eksaktajās zinātnēs vai vadībzinātnēs, kā arī pēdējo 10 gadu laikā prasīta vismaz triju gadu pieredze valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā lielā vai vidējā kapitālsabiedrībā, kas nodrošina valdes locekļa amata uzdevumu izpildei nepieciešamās kompetences un zināšanas ar tehniskās ekspluatācijas jomu saistītā amata pienākumu profesionālai izpildei.

Vienlaikus pēdējo 10 gadu laikā pretendentiem vēlama vismaz divu gadu iepriekšēja pieredze pārmaiņu procesu vadīšanā, kas saistīta ar lielām vai vidējām organizācijas struktūrām, procesiem un cilvēkresursu izmaiņām, vismaz divu gadu komandas vadības pieredze lielā vai vidējā uzņēmumā vai vairāku līmeņu struktūras komandas vadības pieredze, kā arī pieredze tehniskās ekspluatācijas un infrastruktūras vai inženiertehniskās, vai līdzīgas funkcijas pārvaldībā, tostarp vēlama pieredze vidēju vai lielu projektu jeb programmu realizēšanā, plānošanas, izstrādes un ieviešanas vadīšanā.

Vēlama arī izpratne par liela vai vidēja uzņēmuma darbības stratēģijas īstenošanu un funkciju pārraudzību, izpratne par "Latvijas dzelzceļa" darbības veidiem, jomu, īpaši jautājumos, kas saistīti ar tehniskās ekspluatācijas un infrastruktūras vadību, sarežģītu sistēmu komponentu mijiedarbību, kā arī zināšanas par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīviem un labas korporatīvās pārvaldības principiem.

"Latvijas dzelzceļa" valdes locekļa personāla atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trim kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Pedersen & Partners".

Kandidāti, kuri tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju par nominācijas komisijas noteikto tēmu. Intervijas var tikt organizētas gan klātienē, gan attālināti.

Šobrīd "Latvijas dzelzceļa" valdē strādā valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kura pilnvaru termiņš ir līdz 2028.gada 19.jūlijam, kā arī valdes locekle Vita Balode-Andrūsa, kuras pilnvaru termiņš ir līdz 2025.gada 31.maijam.

Atbilstoši "Latvijas dzelzceļa" statūtiem kompānijas valdē ir trīs locekļi. Kompānijas valdes locekli ievēlē amatā uz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka "Latvijas dzelzceļa" apgrozījums šogad deviņos pirms finanšu līdzsvara maksājumiem bija 108,984 miljoni eiro, kas ir par 11% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 2,6 reizes un sasniedza 14,415 miljonus eiro.

Vienlaikus "Latvijas dzelzceļa" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 194,945 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet koncerns cieta zaudējumus 730 000 eiro apmērā pretstatā pelņai attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu