Lielbritānijā topošais šoferis uzstāda neglaimojošu rekordu - teorijas eksāmenu nokārto vien ar 60. reizi (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: wellphoto/Shutterstock

Kāds topošais autovadītājs Lielbritānijā ticis pie neglaimojoša valsts rekorda - viņš nokārtoja teorijas eksāmenu vien ar 60. reizi, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Persona, kuras vārds netiek atklāts, teorijas eksāmenu nokārtoja Redičas pilsētā, kas atrodas Vorčesteršīras apgabalā. Iepriekšējais rekords bijis 57 reizes Austrumjorkšīrā, bet vēl kāda persona teorijas eksāmenu nokārtojusi ar 55. reizi Gildfordā. Četrinieku ar 53 reizēm noslēdz kāda persona Kentas apgabalā.

Lai sāktu braukšanas mācības, topošajiem autovadītājiem Lielbritānijā ir obligāti vispirms jānokārto teorijas eksāmens. Katrs teorijas eksāmens maksā 23 britu mārciņas, kas ir teju 27 eiro. Tātad rekordists teorijas eksāmenos iztērējis 1380 mārciņas jeb 1610,68 eiro.

Braukšanas skolas "AA Driving School" direktore Kamilla Benica sacīja: "Nav šaubu, ka tas ir smags pārbaudījums, un šo audzēkņu apņemšanās iet nokārtot testu ir apbrīnojama. Taču, izmantojot pareizos instrumentus, nav vajadzīgs iztērēt tik daudz naudas."

"Nenoliedzami savu lomu var spēlēt nervi, kā arī paša teorijas eksāmena izpratne. Teorijas testu ir diezgan viegli novērtēt par zemu un pieņemt, ka to nokārtosi bez piepūles, taču tā nav. Pārskatīšana ir panākumu atslēga," norādīja Benica.

Transporta departamenta publicētie dati liecina, ka teorijas testu nokārtošanas līmenis ir samazinājies no 65% 2007.-08. gadā līdz 44% 2022.-23. gadā.

Teorijas eksāmenu veido 50 jautājumi ar atbilžu variantiem, kuros tiek pārbaudītas kandidātu zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un braukšanas teorijas apguve; ir nepieciešamas vismaz 43 pareizas atbildes.

Tam seko bīstamības uztveres tests, kurā jāskatās 14 video ar braukšanas situācijām. Tajā tiek vērtēta topošā šofera spēja laikus paredzēt potenciālās briesmas. Testā jāiegūst vismaz 44 no 75 ballēm.

Cilvēkiem, kuri neiztur teorijas testu, jāgaida vismaz trīs darbdienas, lai to varētu atkal. Tiem, kas noliek eksāmenu, divu gadu laikā jānokārto sekmīgs praktiskais pārbaudījums, citādi teorijas pārbaudījums jākārto vēlreiz.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu