ASV mirusi brāļu Kastro māsa, kura mēģināja gāzt režīmu Kubā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Fidela Kastro un Raula Kastro jaunākā māsa Huanita Kastro.
Fidela Kastro un Raula Kastro jaunākā māsa Huanita Kastro. Foto: EPA/Scanpix

Bijušo Kubas prezidentu Fidela Kastro un Raula Kastro jaunākā māsa Huanita Kastro pirmdien nomira 90 gadu vecumā Maiami, kur viņa gadu desmitiem bija dzīvojusi trimdā, cīnoties par savu brāļu režīma gāšanu, paziņoja ģimenei tuva žurnāliste.

"Huanita Kastro - īpaša sieviete un nenogurstoša cīnītāja par Kubas lietu, ko viņa tik ļoti mīlēja, šodien mirusi," sociālajā tīklā "Instagram" pavēstīja viņas autobiogrāfijas līdzautore Marija Antonieta Kolinsa.

Huanita Kastro 1964.gadā aizbēga no Kubas, nepiekrītot saviem brāļiem Fidelam un Raulam par 1959.gada Kubas revolūcijas kursu.

Viņa dzīvoja trimdā Maiami, kur regulāri kritizēja savus brāļus un pat sadarbojās ar ASV Centrālo izlūkošanas pārvaldi (CIP) kā aģente ar segvārdu Donna, palīdzot tās centieniem gāzt Kastro valdību.

Huanita Kastro, kas bija ceturtā no septiņiem bērniem ģimenē, Floridas štata dienvidos atvēra sīkpreču veikalu, kurā strādāja vairākus gadu desmitus.

Savos memuāros "Mani brāļi Fidels un Rauls - slepenā vēsture" Huanita Kastro aprakstīja, ka viņai bija grūti līdzsvarot trimdas kubiešu kopienas locekles lomu ar šajā kopienā ienīsto Fidela un Raula Kastro māsas lomu.

"Kubā esošajiem es esmu dezertiere, jo es aizbraucu un nosodīju esošo režīmu. Daudziem Maiami es esmu nevēlama persona, jo esmu Fidela un Raula māsa," rakstīja Huanita Kastro.

Huanita Kastro nomira kādā Maiami slimnīcā, un viņas nāvei bija dabiski cēloņi. Saskaņā ar viņas vēlmēm bēres būs privātas, sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja Kolinsa.

Fidels Kastro nomira 2016.gadā Havanā. Rauls Kastro, kuram tagad ir 92 gadi, 2021.gadā atkāpās no Kubas komunistu partijas vadītāja amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu