VIDEO Mākslinieks Dobrājs vaino Latvijas Universitāti krāpniecībā saistībā ar viņa īres līgumu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Mākslinieks Kārlis Dobrājs
Mākslinieks Kārlis Dobrājs Foto: Jānis Škapars / TVNET

Izcilais latviešu gleznotājs Kārlis Dobrājs vaino Latvijas Universitāti (LU) krāpniecībā, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Mākslinieks vairāk nekā 30 gadus īrēja telpas LU piederošā daudzdzīvokļu namā Rīgā, Baznīcas ielā. Šajā vietā ieguldījis lielu naudu pārbūvē un vēlāk iekārtojis studiju.

Ar kādreizējo darba devēju – LU – Dobrājs vienojās, ka Baznīcas ielas nama īrētajās bēniņstāva telpās ierīkos darbnīcu. 90. gados daudz darba un naudas ieguldīts, lai savestu kārtībā postažu un iekārotu tur mākslas darbu kalvi, sacīja Dobrājs. Saskaņojot projektu ar LU, mākslinieks tur veica nopietnus būvdarbus, tai skaitā nesošo konstrukciju pārbūvi. 

Īres nosacījumi paredz – ja līgums pēc termiņa beigām netiek atjaunots vai tiek lauzts no īrnieka neatkarīgu apstākļu dēļ, izīrētājs Dobrājam atlīdzina pilnā apmērā telpās veikto neatdalāmo uzlabojumu izmaksas.

Īres līgumu puses pagarināja ik pēc 10 gadiem.

Šogad LU konkrēto namu pārdeva par 3,5 miljoniem eiro, īres attiecības beidzās, bet LU ar mākslinieku nenorēķinājās, ziņo "Bez tabu".

Tagad mākslinieks jau pārvācies uz citu vietu un jūtas piekrāpts. 

Eksperta vērtējumā atlīdzināmie izdevumi objektā vērtēšanas datumā (šā gada jūnijā) ir 93 200 eiro. LU gan nepiekrīt atlīdzināt izdevumus, jo uzskata, ka minētā summa ir "uzpūsta".

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu