Videokameras fiksē brīdi, kad vandalis saposta taktilo Brīvības pieminekli; drosmīga aculieciniece nepaliek vienaldzīga (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

4. decembrī neilgi pirms pulksten 18.00, apsekojot Brīvības pieminekļa laukumu, Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki ievēroja, ka ir nolauzts taktilā Brīvības pieminekļa obelisks.

Informācija nekavējoties tika nodota videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri, pārskatot kameru ierakstus, identificēja trīs personu kompāniju.

Video pamanīta arī kāda persona, kura, redzot notiekošo, pārkāpējam atņem nolauzto pieminekļa daļu un noliek to atpakaļ vietā. Policija pateicas iedzīvotājam, kas nebija vienaldzīgs.

Caurskatot videonovērošanas kameras ierakstus, policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot kompānijas iespējamo došanās virzienu, un jau pēc pāris minūtēm Raiņa bulvāra un 13. janvāra ielas krustojumā vainīgās personas tika aizturētas. Starp aizturētajiem bija 33 gadus vecs vīrietis, kā arī 19 un 20 gadus veci jaunieši. Sarunas laikā personas savu vainu acīmredzamā nodarījumā neatzina.

Par notikušo sākts kriminālprocess. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu