Somija no 14. decembra atvērs kontrolpunktus uz robežas ar Krieviju, taču vajadzības gadījumā tos atkal slēgs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Somija 14. decembrī atvērs robežšķērsošanas punktus uz robežas ar Krieviju. Tiks atcelti ierobežojumi, kas bija noteikti lielā patvēruma meklētāju skaita dēļ. Par to ziņo Somijas sabiedriskais medijs “Yle”, atsaucoties uz Somijas dienvidaustrumu robežsardzes dienesta komandiera vietnieku Heiki Ahtiainenu.

Pēc viņa teiktā, robežžogu demontāža prasīs vairākas stundas, bet pēc tam satiksme pāri robežai tiks atjaunota gandrīz nekavējoties. Vienlaikus Ahtiainens sacīja, ka robežsargi atstās dažus žogus gadījumam, ja robežšķērsošanas vietas atkal nāksies slēgt.

Somijas iestādes plāno “izvērtēt situāciju” uz robežas ar Krieviju pēc robežpārejas punktu atkārtotas atvēršanas: ja situācija ar patvēruma meklētāju pieplūdumu atkārtosies, ierobežojumi uz austrumu robežas tiks pagarināti.

Novembrī tika slēgtas visas robežšķērsošanas vietas uz Krievijas un Somijas robežas.

2023. gada sākumā Somija sāka būvēt šķēršļus gar robežu ar Krieviju, baidoties, ka Krievijas puse varētu veicināt migrantu iekļūšanu no trešajām valstīm pāri robežai. Līdzīga migrācijas krīze jau notika 2021.gadā, kad tūkstošiem migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem mēģināja iekļūt Polijā un citās ES valstīs no Baltkrievijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu