ASV mudina Izraēlu vairāk domāt par civiliedzīvotāju aizsardzību Gazas joslā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ceturtdien telefonsarunā ar Izraēlas ārlietu ministru Ronu Dermeru aicināja Izraēlu darīt vairāk, lai atļautu humānās palīdzības ievešanu Gazas joslā un aizsargātu civiliedzīvotājus šajā palestīniešu teritorijā.

Blinkens atzinīgi novērtēja Izraēlas piekrišanu "minimāli" palielināt degvielas piegādes Gazas joslai, kur Izraēlas karaspēks cīnās pret grupējuma "Hamās" kaujiniekiem.

Tomēr viņš aicināja Izraēlu darīt vairāk, reportieriem sacīja Valsts departamenta augsta amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

ASV ir apliecinājušas atbalstu Izraēlai un atbalstījušas tās tiesības uz pašaizsardzību pēc "Hamās" uzbrukuma Izraēlai 7.oktobrī.

Tomēr ASV prezidenta Džo Baidena administrācija arvien vairāk publiski pauž bažas par nogalināto civiliedzīvotāju skaitu Gazas joslā un humānās situācijas pasliktināšanos, turpinoties karadarbībai starp Izraēlu un "Hamās" Gazas joslā.

Pašlaik pastiprinās karadarbība Gazas joslas dienvidos, kur daudzi palestīnieši ir patvērušies, glābjoties no kaujām Gazas pilsētas tuvumā.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Veselības ministrijas datiem Gazas joslā nogalināto cilvēku skaits ir pieaudzis līdz 17 177.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu