"Kustība Par!" sestdien pulcēsies uz kongresu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Kustība “Par!" priekšsēdētājs un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts (no kreisās) un "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs dodas iesniegt partiju apvienības "Attīstībai/Par!" deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā.
"Kustība “Par!" priekšsēdētājs un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts (no kreisās) un "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs dodas iesniegt partiju apvienības "Attīstībai/Par!" deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamentā nepārstāvētā partija "Kustība Par!" šodien sanāks uz kongresu, lai atskatītos uz šogad paveikto, ievēlētu divus Pārskata padomes locekļus, kā arī diskutētu par partijas atjaunoto politisko virzienu, informēja organizācijas izpilddirektors Miks Celmiņš.

Partijas astotais kongress "Izglītībai ir jābūt iespējai visiem" norisināsies Rīgā, "ISSP Galerijā", Marijas ielā 13-k.3. Tā atklāšana paredzēta plkst.11, bet noslēguma daļa - plkst.16.30.

Digitālo kongresu atklās partijas līdzpriekšsēdētājas - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina un pretkorupcijas eksperte, iepriekšējā, 13.Saeimas sasaukuma deputāte Inese Voika.

Kongresā biedri diskutēs par partijas atjaunoto politisko virzienu, nosakot, ka izglītība, zinātne, inovācijas un tehnoloģijas nav tikai politikas jomas, bet arī labklājīgas, taisnīgas, un ilgtspējīgas nākotnes garants.

Kā norāda Celmiņš, labākie Latvijas skolēni ir starp labākajiem Eiropas skolēniem zināšanās un prasmēs, tomēr tādu ir krietni par maz, toties iepalicēju, kuru kompetenču līmenis ir stipri zem Eiropas valstu vidējā līmeņa, esot krietni par daudz.

"Par!" partiju apvienības sastāvā bija pārstāvētā iepriekšējā, 13.Saeimā, kuras darbības laikā izveidotajā valdībā vadīja veselības un iekšlietu ministrijas. Pašlaik tā ir pārstāvēta piecās Latvijas pašvaldību domēs - Rīgas, Liepājas un Jelgavas valstpilsētās, kā arī Ogres un Rēzeknes novados, atzīmē politiskajā spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu