Ēģiptē notiek prezidenta vēlēšanas

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ēģiptē šodien sākas prezidenta vēlēšanas, kas ilgst trīs dienas un kurās, visticamāk, uzvarēs pašreizējais valsts galva Abdelfatahs al Sisi.

Vēlēšanas ilgs līdz otrdienai un oficiālos rezultātus plānots paziņot 18.decembrī.

Sisi, kas atrodas pie varas Ēģiptē kopš 2014.gada, visticamāk, tiks pārvēlēts amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Pārējie trīs kandidāti ir sabiedrībai salīdzinoši maz zināmi: Farids Zahrans no kreisi orientētās Ēģiptes Sociāldemokrātiskās partijas, Abdelsanads Jamama no partijas "Wafd" un Hazems Omars no Republikāņu tautas partijas.

Neskatoties uz sabiedrības neapmierinātību ar pieaugošo inflāciju, Sisi pēdējā laikā atguvis popularitāti, daudziem ēģiptiešiem piekrītot viņa nostājai, ka Ēģiptei nebūtu jāuzņem palestīniešu bēgļi no Gazas joslas. Sisi uzskata, ka palestīniešu migrācija uz Ēģipti kaitētu palestīniešu mērķim un pārvērstu Sīnāja pussalu par platformu uzbrukumiem Izraēlai.

Izraēlas un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" karš lielā mērā ir novērsis ēģiptiešu uzmanību no pašmāju problēmām, kas nācis par labu Sisi reitingiem pirms vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu