Francijas parlaments noraida imigrācijas likumprojektu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: photocosmos1/Shutterstock

Francijas parlamenta apakšnams pirmdien, 11. decembri, noraidīja prezidenta Emanuela Makrona virzīto likumprojektu imigrācijas ierobežošanai, taču tika kritizēts gan no labējā, gan kreisā flanga.

Pēc parlamenta lēmuma iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piedāvāja atkāpties, bet Makrons noraidīja viņa piedāvājumu un uzdeva viņam meklēt jaunus veidus, kā izkļūt no strupceļa un panākt likumprojekta pieņemšanu.

Prezidenta Emanuela Makrona centriskās valdības ierosinātais likumprojekts, no vienas puses, sākotnēji paredzēja aktīvāku nelegālo imigrantu izraidīšanu, bet no otras, imigrantu integrācijas veicināšanu, taču pēc grozījumiem, kurus tajā izdarījis senāts, ko kontrolē labējie, tajā galvenais uzsvars likt uz policejiskajiem pasākumiem.

Likumprojekts arī paredz ierobežot imigrantu iespējas pārvest uz franciju savus ģimenes locekļus, tiesības iegūt Francijas pilsonību piedzimstot, kā arī ieceļotāju tiesības uz sociālajiem pabalstiem.

Likumprojekts cita starpā paredz arī paātrināt patvēruma pieprasījumu izskatīšanu, atvieglot bīstamu ārvalstnieku izraidīšanu un to nelegālo imigrantu statusa noregulējumu, kas strādā nozarēs, kurās trūkst darbaspēka.

Likumprojekts paredz ikgadējas uzņemamo imigrantu kvotas, kuras noteiktu parlaments.

Pēc deputātu lēmuma atbalstīt zaļo iesniegto priekšlikumu noraidīt likumprojektu kopumā, Nacionālā sapulce apturēs 2600 iesniegto labojumu izskatīšanu, un likumprojekts tiks nosūtīts atpakaļ Senātam. Valdība var arī izlemt likumprojektu atsaukt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu