"Stopify" ziedojumos Ukrainas armijas atbalstam sasniegts miljons eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedojumu straumēšanas servisa "Stopify" pasākums, kura laikā Ukrainas armijas karavīriem tiek sagatavoti 100 siltie guļammaisi.
Ziedojumu straumēšanas servisa "Stopify" pasākums, kura laikā Ukrainas armijas karavīriem tiek sagatavoti 100 siltie guļammaisi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziedojumu straumēšanas platformā "Stopify", kas vāc līdzekļus un organizē ekipējuma piegādes Ukrainas armijai, saziedots pirmais miljons eiro, informēja platformas pārstāvji.

11.decembrī atlikušos eiro līdz pirmajam miljonam ieguldījusi abonente Inita Andžāne, kura norādījusi, ka katrs ziedojums pat kafijas tasītes vērtībā palīdz spert soli tuvāk Ukrainas uzvarai.

Līdz šim par "Stopify" saziedotajiem līdzekļiem īstenotas jau 13 ekipējuma piegādes: uz Ukrainu aizvesti 10 pikapi un džipi, 76 droni, 12 kvadricikli, bagiji un motocikli, 59 nakts redzamības iekārtas un termokameras, 3 kuteri un ātrlaivas, 92 ģeneratori un pārvietojamās uzlādes stacijas, kā arī 1270 cita ekipējuma vienības - optiskie tēmēkļi, taktiskais apģērbs, datori, binokļi, metāla detektori, bruņuvestes, rācijas un citi aizstāvjiem nepieciešami priekšmeti.

Tos saņēmušas vairāk nekā 80 Ukrainas Aizsardzības spēku vienības, tai skaitā 72. mehanizētā brigāde, 36. jūras kājnieku brigāde un daudzas citas.

"Latvija jau no pirmajām Krievijas iebrukuma dienām ir atbalstījusi Ukrainu un sniegusi ārkārtīgi lielu palīdzību cīņā ar Krievijas iebrucēju, un turpina to darīt katru dienu, palīdzot mūsu aizstāvjiem. Pateicoties "Stopify" labdarības iniciatīvai, vairāk nekā 80 Ukrainas Aizsardzības spēku vienību jau ir saņēmušas tik ļoti nepieciešamo un kvalitatīvo palīdzību, tostarp apvidus automašīnas, kvadriciklus, laivas, dronus u. c. Izsaku sirsnīgu pateicību ikvienam ieinteresētam pilsonim, kurš ir pievienojies "Stopify", tādējādi palīdzot Ukrainai un tuvinot mūsu Uzvaru, " norādījis Ukrainas vēstnieks Latvijas Republikā Anatolijs Kucevols.

Smagas cīņas par Eiropas brīvību un nākotni uz Ukrainas zemes turpinās. Atbalsts aizstāvjiem ir kritiski svarīgs, tāpēc "Stopify" aicina ziedot, abonējot kādu no mēneša plāniem - 6,99 eiro, 14,99 eiro vai brīvas izvēles summu ik mēnesi. "Stopify" abonenti uzsver, cik nozīmīgi ir turpināt atbalstīt Ukrainu brīžos, kad sabiedrība sāk pierast pie ziņām par karu.

Ziedojumu platformas "Stopify" stratēģiskie partneri līdz ar Ukrainas vēstniecību Latvijā ir "Ziedot.lv".

Platforma "Stopify" tiks automātiski slēgta Ukrainas uzvaras dienā vai dienā, kad tiks parakstīts miera līgums, kas balstās uz Ukrainas nosacījumiem.

Ziedojumu platforma "Stopify", kas ļauj "abonēt" ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai, darbību uzsāka 2022.gada novembra sākumā. To radījuši "Stopify" idejas autors un redzamākais virzītājs, radošais direktors Māris Upenieks, kura ikdiena saistīta ar reklāmas nozari, un digitālās aģentūras "Cube" līdzdibinātāji un vadošie eksperti digitālo projektu jomā Miks Miķelsons un Mārcis Miķelsons-Germs.

Platforma šobrīd pieejama lielākajās Eiropas valodās. Tajā ikviens no jebkuras vietas pasaulē var "straumēt" nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai - no nepilniem septiņiem eiro līdz jebkurai paša izvēlētai summai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu