Pieci pretendenti turpina cīņu par titulu "Eiropas cilvēks Latvijā"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrība "Eiropas Kustība Latvijā" (EKL) paziņojusi piecus pretendentus, kuri turpinās cīņu balsojumā par titulu "Eiropas cilvēks Latvijā", informēja EKL ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Uz "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu turpina pretendēt šogad ievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Pasaules čempionātā bronzas medaļu ieguvušās Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, Pasaules kausa izcīņas turnīrā 5.vietu ieguvušās Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, Latvijas medicīnas māsa un pirmā ārzemju seržante Ukrainas armijā, brīvprātīgo aizstāvju bataljona "Karpatska Sič" galvenā mediķe Sarmīte Cīrule, kā arī augstus skolēnu sasniegumus uzrādījušās Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs.

Rinkēvičs titulam pieteikts kā prezidents, kurš "runā ar cilvēkiem, nevis par viņiem". Tāpat uzsvērts, ka viņam rūp visdažādākās sabiedrības grupas un Rinkēvičs stāv demokrātijas sardzē, pat ja paša uzskati kādā jautājumā ir atšķirīgi.

Pieteikumā par Daugaviņa kandidatūras izvirzīšanu rakstīts, ka "viņš ir zelta kapteinis zelta komandai". Tāpat atzinīgi novērtēts, ka Daugaviņš atteicās no līgumiem Krievijā, dodot priekšroku mazākām komandām Eiropā.

Banki raksturots kā profesionālis, kurš parādīja, cik daudz var sasniegt ar gribasspēku un komandas garu. Tāpat viņš ir parādījis Eiropai un pasaulei, ka Latvija eksistē.

Mediķei Cīrulei veltīti pateicības vārdi par to, ko viņa dara Latvijas, Ukrainas un visas Eiropas labā.

Savukārt pieteikumā par Beļkeviču akcentēts, ka viņš ar savu darbu parāda, ka arī Latvijā var veidot draudzīgu un atbalstošu vidi, kurā vardarbībai nav vietas. Tāpat uzsvērts, ka Beļkevičs savā dzīvē un skolā stiprina Eiropas vērtības.

Cīņu par titulu "Eiropas cilvēks Latvijā" vairs neturpina biedrības "RigaTechGirls" vadītāja Anna Andersone, iniciatīvas "Uzņēmēji mieram" līdzdibinātāja un valdes locekle Ieva Driksna, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts Tomass Pildegovičs, SIA "Latvijas mobilais telefons" prezidents un valdes priekšsēdētājs Juris Binde un centra ""Marta" dibinātāja un valdes locekle Iluta Lāce.

"Eiropas cilvēka Latvijā" titulu piešķir cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, kas tradicionāli notiek gada izskaņā. Balsojumu 26.gadu pēc kārtas organizē EKL.

Balsojums ir veids, kā pateikties cilvēkam, kurš šajā gadā saviem darbiem ir visvairāk veicinājis Eiropas un Latvijas integrāciju. Balsot par atlikušajiem pieciem pretendentiem uz titulu "Eiropas cilvēks Latvijā" varēs līdz 19.decembrim, kad tiks atklāti trīs visvairāk balsis ieguvušie, bet titula ieguvējs šogad tiks paziņots 28.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu