Logina: Cieņpilna, iecietīga vide un sabiedrība ir mana prioritāte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kultūras ministre Agnese Logina.
Kultūras ministre Agnese Logina. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Iecietīga sabiedrība ir prioritāte manā darbā Kultūras ministrijā (KM), tā ceturtdien konferencē, kas veltīta naida runas problemātikai, pauda kultūras ministre Agnese Logina (P).

Logina atzina, ka, uzsākot darbu kā kultūras ministre, saskārās ar naidpilnu un pazemojošu attieksmi, kam par iemeslu bija ne tikai viņas politiskie uzskati, bet arī vecums un dzimums. Vienlaikus ministre ir pārliecināta, ka konkurējošās politiskās idejas ir jāspēj īstenot cieņpilnā veidā.

"Cieņpilna, iecietīga vide un sabiedrība ir prioritāte manā darbā Kultūras ministrijā, un to centīsimies iemiesot gan saliedētības politikā, gan kā koordinējošā ministrija plānam rasisma un antisemītisma mazināšanā. Mēs nebaidāmies un nevairīsimies šo jautājumu uzrunāšanas," sacīja Logina.

Papildus tam turpināsies ministrijas iesāktais darbs iecietīgākas un drošākas vides veidošanā Latvijas augstskolās, kā arī ministrija turpinās veicināt dažādu jomu profesionāļu izpratni par sabiedrības daudzveidību. Tostarp ministrija plāno meklēt inovatīvus risinājumus tam, lai savā starpā var satikties un iepazīties dažādas sabiedrības grupas. Ministres ieskatā šo jautājumu risināšanā arvien lielāka loma būs atmiņas institūcijām un kultūras iestādēm.

Noslēgumā Logina akcentēja arī mediju darbu. Viņasprāt, svarīgi, lai mediji atspoguļo viedokļu daudzveidību cieņpilnā veidā, izmantojot cieņpilnu valodu un nepastiprinot stereotipus.

Jau ziņots, ka šodien notiks konference "Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību - aktuālie izaicinājumi un risinājumi naida runas un naida noziegumu mazināšanā", kurā tiks aplūkota aplūkota citu valstu prakse, dažādu iesaistīto pušu, tostarp tiesību aizsardzības, valsts, izglītības iestāžu un NVO loma un daudzveidīgas pieejas naida runas un naida noziegumu mazināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu