Par ārzemnieku paverdzināšanu kādā Rīgas restorānā aizturēti trīs cilvēki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Novembra beigās Valsts policija aizturēja trīs personas aizdomās par divu ārvalsts pilsoņu iesaistīšanu piespiedu darbā kādā Rīgas restorānā, informēja policija.

Policija bija saņēmusi iesniegumu par noziedzīgām darbībām kādā indiešu restorānā Rīgā. Saņemtā informācija liecināja, ka kopš šā gada jūnija piecu mēnešu garumā restorānā nelikumīgi nodarbināti divi Indijas pilsoņi, kuriem ir uzturēšanās atļauja Latvijā, un viņi, iespējams, cietuši no cilvēktirdzniecības.

Reaģējot uz saņemto iesniegumu, policija sāka notikušā izmeklēšanu.

19.oktobrī Valsts policija sadarbībā ar Valsts darba inspekciju šajā restorānā veica pārbaudi. Tur likumsargi sastapa abas cietušās personas. Savukārt 27.novembrī aizdomās par cilvēktirdzniecību policisti aizturēja trīs personu grupu - divas Latvijas pilsones un vienu Indijas pilsoni, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka cietušajām personām bija atņemtas pases, un aizdomās turētie, darbiniekus psiholoģiski ietekmējot, piespieduši viņus strādāt par pavāriem 12 stundas dienā, nemaksājot algu.

Darbinieki turpat restorānā arī nakšņojuši. Gadījumos, kad cietušie prasījuši savus dokumentus, iespējamie vainīgie ar viņiem veikuši pārrunas. Tostarp norādījuši, ka nekur citur viņi darbu nedabūs un piedraudējuši ar atgriešanu Indijā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Divām aizdomās turētajām personām - Latvijas un Indijas pilsoņiem - piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet vienai personai - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cietušie vīrieši nogādāti nevalstiskajās institūcijās, kur viņiem tiek sniegta palīdzība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu