Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā nogalināts "Al Jazeera" žurnālists

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BASSAM MASOUD/REUTERS

Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā piektdien tika nogalināts Kataras telekanāla "Al Jazeera" žurnālists, kā arī tika ievainots viņa kolēģis, ziņoja "Al Jazeera".

"Al Jazeera" sākotnēji ziņoja, ka operators Samers Abu Daka un Gazas biroja vadītājs Vaels al Dahduhs tika ievainoti kādā skolā Hānjūnisas pilsētā, kur viņiem trāpīja "šrapnelis no Izraēlas raķešu uzbrukuma". Telekanāls vēlāk ziņoja, ka abi cietuši Izraēlas drona triecienā un operators no ievainojumiem nomiris.

"Pēc Samera ievainošanas viņš tika atstāts noasiņot līdz nāvei vairāk nekā piecas stundas, jo Izraēlas spēki neļāva ātrajai palīdzībai un glābējiem piekļūt viņam, liedzot ļoti vajadzīgo ārkārtas ārstēšanu," ziņoja "Al Jazeera".

Gazas biroja vadītājs bija ievainots rokā un tika aizvests uz Nasera slimnīcu Hānjūnisā, pavēstīja ziņu aģentūras AFP žurnālists.

"Al Jazeera" ziņoja, ka Dahduhs spēja saviem spēkiem atstāt trieciena rajonu, meklējot palīdzību. Kad viņš sasniedza ātrās palīdzības mašīnu, mediķi pateica, ka viņi nevar atgriezties trieciena vietā, jo tas ir pārāk bīstami.

Kopš 7.oktobrī sākās karš starp Izraēlu un kaujinieku grupējumu "Hamās" Gazas joslā, tajā ir gājuši bojā vairāk nekā 60 žurnālisti un mediju darbinieki, liecina Komitejas žurnālistu aizsardzībai dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu