Igaunijas parlamentā iesniegs 30 000 iedzīvotāju parakstītu petīciju ar prasību par Kallasas demisiju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa.
Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa. Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien Igaunijas parlamenta priekšsēdētājam Laurim Husāram tiks iesniegts opozīcijā esošās Centra partijas ierosināts un gandrīz 30 000 cilvēku parakstīts aicinājums, kurā pieprasīta Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas demisija.

Centra partija paziņoja, ka parakstu vākšana tika uzsākta, jo sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar Reformu partijas vadītās valdības lēmumiem, kā arī ar ekonomikā notiekošo.

"Igauņu ģimenes kļūst nabadzīgākas, uzņēmumi bankrotē un pieaug bezdarbs," norādīja partija. Centra partija uzsvēra, ka tās vērtējumā nav pareizi, ka laikā, kad valdībai būtu jānāk palīgā iedzīvotājiem, premjerministre koncentrējas uz nodokļu palielināšanu un izdevumu samazināšanu.

Rīgikogu ir pienākums izskatīt kolektīvu petīciju, ko parakstījuši vismaz 1000 Igaunijas pilsoņu.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar jaunākās aptaujas rezultātiem Igaunijā 71% respondentu pauduši pārliecību, ka Kallasai jāatkāpjas no amata.

Saistībā ar skandālu par Kallasas vīram iepriekš daļēji piederoša uzņēmuma darbību Krievijā institūts sešas reizes ir centies noskaidrot sabiedrības attieksmi pret premjerministres palikšanu amatā. Iepriekšējās aptaujās Kallasas demisiju atbalstīja 66-69% respondentu.

Kallasa par Igaunijas premjerministri kļuva 2021.gada janvārī. Pēc šogad martā notikušajām parlamenta vēlēšanām viņa izveidoja savu trešo valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu