Izraēlas premjers izslēdz pamieru pirms "Hamās" likvidēšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu Foto: noamgalai/Shutterstock

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka pamiera Gazas joslā nebūs, kamēr netiks iznīcināts palestīniešu teroristu grupējums "Hamās".

"Mēs nepārtrauksim cīnīties, kamēr nebūsim sasnieguši visus mērķus, ko esam sev izvirzījuši: "Hamās" likvidēšanu, mūsu ķīlnieku atbrīvošanu un draudu izbeigšanu no Gazas," paziņoja Netanjahu.

Jau ziņots, ka Katarā dzīvojošais "Hamās" līderis Ismails Hanija šodien ieradās Kairā uz sarunām par uguns pārtraukšanu grupējuma karā ar Izraēlu un ķīlnieku atbrīvošanu. "Hamās" tuvs avots ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Hanija vadīs grupējuma "augsta ranga" delegāciju sarunās ar Ēģiptes izlūkdienesta vadītāju Abasu Kamelu un citiem.

Tikmēr ANO Drošības padomē šodien paredzēts balsojums par rezolūciju, kurā aicināts apturēt konfliktu, AFP pavēstīja avoti diplomātu aprindās. Iepriekšējie divi balsojumi tika atlikti, jo padomes locekļi nespēja vienoties par rezolūcijas tekstu.

Netanjahu paziņoja, ka Izraēlas spēki uzbrūk "Hamās" kaujiniekiem visur Gazas joslā un pieņēmumi, ka Izraēla varētu apstāties, ir nereāli.

"Mēs uzbrūkam arī viņu līdzdalībniekiem tuvu un tālu," piebilda Netanjahu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu