Video Tiesnese skaidro lēmumu ar probācijas darbu sodīt vīrieti, kurš smagi piekāvis sievieti (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Zemgales rajona tiesa Ogrē par kādas sievietes piekaušanu un vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu piespriedusi vīrietim divu gadu probācijas uzraudzību, vēsta Panorāma.

No tiesas sprieduma izriet, ka starp kādu vīrieti un sievieti izcēlies konflikts. Vīrietis sievieti rāva aiz matiem, sita ar dūri pa seju, spēra. Sievietei nodarītie miesas bojājumi vērtējami kā vidēji smagi.

Tiesnese Zeltīte Kusiņa Zemgales rajona tiesā Ogrē sprieda, ka apsūdzētais ir vainīgs, un par šo nodarījumu viņam piespriesti divi gadi probācijas uzraudzības, bet ne reāls cietumsods.

Izšķiroties starp reālu brīvības atņemšanu un ar brīvības atņemšanu nesaistīto probācijas uzraudzību, tiesnese ņēmusi vērā vairākus apstākļus, no kuriem ļoti būtisks izrādījies Probācijas dienesta sniegtais pozitīvais raksturojums par vīrieša personību.

Notiesātais vīrietis iepriekš bija sodīts par miesas bojājumu nodarīšanu kādā citā lietā, pēc tam sācis izciest probācijas uzraudzību un esot labojies, apmeklē psihologu. Viņš arī teicis, ka izdarīto nožēlo un cietušajai ir atvainojies, bet viņa – piedevusi, sacīja tiesnese.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu