Teksasa ar lidmašīnu pārved migrantus uz Čikāgu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Teksasa otrdien nosūtījusi lidmašīnu ar vairāk nekā 120 nelegālajiem imigrantiem no ASV un Meksikas robežas uz Čikāgu.

Tas ir pirmais šāds reiss, ko organizējusi Teksasa, papildinot štata gubernatora republikāņa Grega Ebota programmu, kurā kopš pagājuša gada vairāk nekā 80 000 nelegālo imigrantu ar autobusiem bez maksas nogādāti uz citām ASV pilsētām, kurās pie varas atrodas demokrāti.

Čikāgas dome pirms nedēļas pieņēma jaunus pasākumus saistībā ar šiem migrantu autobusiem. Turpmāk pārvadātājiem Čikāgā varēs tikt piemēroti bargāki sodi par to, ja viņi neizlaidīs nelegālos imigrantus norādītajā vietā vai neizpildīs vajadzīgos dokumentus.

Ebots pirmdien arī parakstīja likumu, kas ļaus štata policijai aizturēt un deportēt imigrantus, kas no Meksikas nelegāli ierodas ASV. Imigrācijas likumus parasti nosaka un realizē federālā valdība, tādēļ šāds Ebota solis var izrādīties problemātisks.

"Kamēr prezidents Baidens nesaņemsies un nedarīs savu darbu, lai nodrošinātu robežu, Teksasa turpinās veikt vēsturiskus pasākumus, lai palīdzētu mūsu vietējiem partneriem reaģēt uz šo Baidena radīto krīzi," sacīja

Ebota preses pārstāvis.

Baltais nams kritizē nelegālo imigrantu reisu no Teksasas un apsūdz Ebotu, ka viņš izmanto migrantus politiskiem mērķiem.

"Gubernators Ebots kārtējo reizi parāda, cik maz cieņas viņam ir pret cilvēkiem. Šis jaunākais politiskais triks tikai papildina viņa ekstrēmo politiku, kuras mērķis ir demonizēt un dehumanizēt cilvēkus," paziņoja Baltā nama prese pārstāvis.

Saskaņā ar gubernatora biroja datiem vairāk nekā 23 000 migrantu ir nosūtīti uz Čikāgu ar autobusiem. Ebota programma, kas pazīstama ar nosaukumu "Lone Star", ietver arī dzeloņstiepļu savilkšanu gar robežu, bojas barjeru uzstādīšanu Riograndes upē un policistu skaita palielināšanu uz robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu