Foto un video Apšaudē Prāgas centrā 15 bojā gājušie; šāvējs iepriekš nogalinājis arī savu tēvu (14)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Ceturtdien Kārļa Universitātē Prāgas centrā notika apšaude, kurā ir gan bojā gājušie, gan ievainotie, vēsta Čehijas izdevums “Novinky.cz”. Pašreizējā informācija liecina, ka bojā gājuši 14 cilvēku, ieskaitot pašu šāvēju, bet 25 ievainoti.

Čehijas varasiestādes saņēmušas liecības, ka apšaudi sarīkojis 24 gadus vecs filozofijas students, kurš iepriekš, visticamāk, mājās nogalinājis savu tēvu, ziņo raidsabiedrība CNN.

Čehijas policijas priekšnieks Martins Vondrašeks norādījis, ka likumsargi par 24 gadus veco vīrieti bijuši informēti jau iepriekš – policijā saņemta ziņa, ka viņš devies no savas dzimtās pilsētas Hostaņas uz Prāgu ar nodomu atņemt sev dzīvību. Viņam bijusi ieroča turēšanas atļauja.

Policija sākusi meklēt 24 gadus veco studentu vēl pirms apšaudes universitātē, kad ciemā pie Prāgas tika atrasts viņa tēva līķis.

Policija pārmeklēja galveno Filozofijas fakultātes ēku, kur bija gaidāms, ka šāvējs ieradīsies uz lekciju, taču viņš devās uz netālu esošo citu fakultātes ēku, un policija viņu neatrada.

"Plkst.15.59 mēs saņēmām pirmo informāciju par šaušanu," žurnālistiem sacīja Vondrašeks, piebilstot, ka ātrās reaģēšanas vienība notikuma vietā ieradās 12 minūšu laikā.

"Plkst.16.20 operatīvie darbinieki mums ziņoja par šāvēja nekustīgo ķermeni," sacīja Vondrašeks, piebilstot, ka, pēc neapstiprinātas informācijas, viņš izdarījis pašnāvību.

Atsaucoties uz sociālo mediju izpēti, Vondrašeks sacīja, ka šāvēju iedvesmojis "līdzīgs gadījums, kas šoruden notika Krievijā", sīkāk neiedziļinoties detaļās.

"Šobrīd es varu apstiprināt, ka šim šausmīgajam noziegumam ir 14 upuri un 25 ievainoti, no kuriem desmit nopietni,"

žurnālistiem paziņoja policijas priekšnieks Martins Vondrašeks.

Neatliekamās palīdzības dienesti ziņoja par deviņiem nopietni ievainotiem cilvēkiem, vismaz pieciem vidēji smagi ievainotiem un līdz desmit viegli ievainotiem cilvēkiem.

Čehijas iekšlietu ministrs Vīts Rakušans iepriekš sabiedriskajai televīzijai sacīja, ka uguni atklājušais cilvēks ir miris. Pēc viņa teiktā, notikuma vietā cita šāvēja nebija un tālāku draudu nav.

"Balstoties uz sākotnējo informāciju, kas ir mūsu rīcībā, varam apstiprināt, ka notikuma vietā ir miruši un ievainoti cilvēki," policija paziņoja vietnē "X".

Apšaude notika Kārļa Universitātes Filozofijas fakultātes ēkā. No tās evakuēti cilvēki.

Policija pavēstīja, ka policisti tikuši nosūtīti uz apšaudi ēkā Jana Palaha laukumā, kur atrodas Kārļa Universitātes Filozofijas fakultāte un Mākslas, arhitektūras un dizaina akadēmija.

Policija noslēgusi laukumu un aicina tuvāko ielu iedzīvotājus palikt iekštelpās.

Televīzijas kanāls “Tn.cz” nopublicējis attēlu, kurā redzams uz universitātes ēkas jumta stāvošs vīrietis. Medijs apgalvo, ka tas esot uzbrucējs.

Tikmēr Prāgas mērs Boguslvas Svoboda paziņoja, ka šāvējs esot gājis bojā pēc nolēkšanas no ēkas jumta.

Šai informācijai gan pagaidām nav neatkarīga apstiprinājuma.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: Peacemaker/"X"

Kā vēsta tabloīds "Blesk", universitātes studenti un pasniedzēji tika brīdināti pa e-pastu. Tajā bijis rakstīts: "Palieciet uz vietas, nekur neejiet. Aizveriet durvis un durvju priekšā novietojiet mēbeles. Izslēdziet gaismu, šāvējs, iespējams, ir ceturtajā stāvā."

Prāgas mērs Bohuslavs Svoboda pavēstīja, ka tikusi evakuēta Kārļa Universitātes Filozofijas fakultāte.

Čehijas premjerministrs Petrs Fiala atcēlis plānotos pasākumus un devies uz Prāgu.

Čehijas prezidents Petrs Pavels paudis šoku par apšaudi Prāgas universitātē.

Foto: Prāgas centrs pēc apšaudes Kārļa Universitātes Filozofijas fakultātes ēkā

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu