Krievija izveidojusi fiktīvu aviokompāniju nelegālo migrantu pārvadāšanai uz Eiropu caur Minsku (2)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Krievija ir izveidojusi viltus aviokompāniju nelegālo migrantu pārvadāšanai uz Eiropu caur Minsku, ziņo Vācijas tabloīds "Bild".

Šī kompānija "Southwind Airlines" ir bāzēta Turcijas pilsētā Antaljā un izveidota pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma, tomēr tās trīs lidmašīnas un lielākā daļa darbinieku ir no Maskavas uzņēmuma "Nordwind Airlines".

"Bild" ziņo, ka

"Nordwind Airlines" pieder tūrisma kompānijai "Pegas Touristik", bet tās īpašnieki ir Krievijas pilsoņi ar turku saknēm.

Baltkrievijas varas iestādes nesen paziņoja par tiešu avioreisu uzsākšanu no Stambulas uz Minsku. Biļete uz šo reisu maksā 125 eiro, un lidojuma laiks ir par divām stundām mazāks nekā kompānijai "Belavia", kas sankciju dēļ nevar veikt reisus uz Eiropas Savienību (ES).

"Bild" raksta, ka šis reiss ir ātrāks tāpēc, ka

Turcijā izveidotā viltus kompānija var izmantot tiešu maršrutu caur Poliju, bet Baltkrievijas aviosabiedrības ir spiestas lidot ar lielu līkumu virs Krievijas.

"Bild", atsaucoties uz Polijas varas iestādēm, atzīmē, ka jaunie reisi ir mēģinājums apiet sankcijas un ir solis uz plānota migrantu pieplūduma organizēšanu caur Krieviju un Baltkrieviju, lai padziļinātu migrācijas krīzi.

Varšava ir pārliecināta, ka Maskava un Minska aktivizē "hibrīdoperāciju", lai padziļinātu migrācijas krīzi un tādējādi saasinātu politisko krīzi Rietumvalstīs, sevišķi Vācijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu