Kara noziedznieka Girkina atbalstītāji pulcējas Maskavā, lai atbalstīta viņa virzīšanu Krievijas prezidenta vēlēšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vairāk nekā 300 cilvēku svētdien pulcējās kādā Maskavas viesnīcā uz ieslodzītā ekstrēmā nacionālista Igora Girkina atbalsta pasākumu, vēsta ziņu aģentūra AFP. Pasākumā tika atbalstīti Girkina centieni kandidēt uz amatu martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Girkins, kurš asi kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, brīvību zaudēja vasarā, taču joprojām plāno kandidēt uz augsto amatu prezidenta vēlēšanās. Oficiāli par to viņš paziņoja novembrī ar savas kontaktpersonas starpniecību.

Tā kā vēlēšanas Krievijā nav demokrātiskas, nav ne mazāko šaubu, ka Putins tajās uzvarēs savus pretiniekus.

Girkins ir skaļš Putina kritiķis. Viņš Krievijas militāro stratēģiju Ukrainā nosaucis par “pārāk maigu”. Putinam adresētā kritika bija arī Girkina aizturēšanas iemesls šā gada jūlijā.

Girkins ir pazīstams arī kā Igors Strelkovs.

Ziņu aģentūras AFP intervētais elektriķis Mihails Filipovs stāsta, ka uz svētdien Maskavā rīkoto pasākumu devies no Novosibirskas, Sibīrijā. Filipovs uzskata, ka Girkins “nopietni uztvers (Krievijas) augstākā ranga komandiera amatu un neļaus nevienam sevi apmānīt”.

Kā ziņo AFP, pasākumu apmeklēja liels skaits sieviešu, vecāka gadagājuma cilvēku un kara veterānu. Dalībnieki manāmi atbalstīja Girkinu, jo daudzi bija ģērbušies t-kreklos ar viņa attēlu. T-krekli un nozīmītes krievu valodā lasāmas “Brīvību Strelkovam!”

“Strelkovam frontē ir daudz atbalstītāju,” aģentūras AFP reportierim sacīja veterāns Jevgeņijs Skripņiks, kurš 2014.gadā karoja Donbasā.

Pagājušajā gadā Girkins bija viens no trim vīriešiem, kuriem Nīderlandes tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu par “Malaysia Airlines” lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gada vasarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu