"Eco Baltia vide" Rīgā eglītes izved bez maksas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sākot no trešdienas, 27. decembra, SIA "Eco Baltia vide" uzņēmuma klientiem Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā nodrošinās eglīšu izvešana bez maksas, pauda kompānija.

Pieteikšanās eglītes bezmaksas izvešanai būs iespējama līdz 31.janvārim. Piesakoties pēc 31.janvāra, vienas eglītes savākšana būs 4,96 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb seši eiro ar PVN.

Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā eglīšu savākšana jāpiesaka, zvanot uz tālruni 8717 vai rakstot uz e-pastu "riga@ecobaltiavide.lv". Privātmāju iedzīvotāji aicināti paši pieteikt eglītes izvešanu, bet daudzdzīvokļu māju iemītniekiem ar šo vēlmi jāvēršas pie namu apsaimniekotāja, lai vienotos par eglīšu novietošanas vietu.

Uzņēmumā norāda, ka savāktās eglītes tiks pārstrādātas šķeldā. Daļu no iegūtās šķeldas "Eco Baltia vide" ziedos dzīvnieku patversmei "Ulubele", kas tiks izmantota patversmes teritorijas labiekārtošanai. Atlikusī daļa tiks novirzīta siltumenerģijas iegūšanai.

"Eco Baltia vide" atgādina, ka bezmaksas izvešana tiks nodrošināta eglītēm augumā līdz 2,5 metriem. Ja eglīte ir augstāka par 2,5 metriem, tad par tās izvešanas iespējām un pakalpojuma maksu jāsazinās individuāli. Eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

"Eco Baltia vide" eglīšu pieņemšanu bez maksas nodrošinās arī uzņēmuma apsaimniekotajos atkritumu šķirošanas laukumos Ādažos, Salaspilī, Saldū un Liepājā, kā arī Mārupē un Babītē tiks organizētas atsevišķas vietas un laiki eglīšu bezmaksas nodošanai, par ko plašāka informācija būs pieejama uzņēmuma tīmekļvietnē "ecobaltiavide.lv".

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" 2022.gadā strādāja ar 210 miljonu eiro apgrozījumu un 8,4 miljonu eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", SIA "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu