Kiberpartizāni paralizē Baltkrievijas propagandas aģentūras "Belta" darbu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nikolay Petrov/BelTA/AP/picture alliance

Baltkrievijas valsts ziņu aģentūras "Belta" tīmekļa vietne nedarbojas, jo cietusi plašā tā dēvēto kiberpartizānu uzbrukumā, pirmdien vēstīja Baltkrievijas medijs "Salidarnascj".

Baltkrievijas kiberpartizānu grupa sociālajos tīklos apgalvoja, ka uzbrukums sākts jau 29.decembra rītā, bet tagad ir uzlauzts aģentūras iekšējais tīkls un galvenās vietnes, kā arī ir ietekmēti domēnu kontrolieri.

Kiberpartizāni arī apgalvo, ka no "Belta" ir ieguvuši datus 90 gigabaitu apmērā - iekšējos dokumentus, grāmatvedības dokumentus, darbinieku personas datus, iztīrījuši visu grāmatvedību, darbstacijas, arhīvus, rezerves kopijas, tīmekļa vietņu serverus.

"Mēs uzskatām, ka [Baltkrievijas diktatora Aleksandra] Lukašenko propagandisti to pilnībā ir pelnījuši par gadiem ilgajiem meliem, manipulācijām un samazgām pret brīvi domājošiem baltkrieviem.

Viņi apzināti nododas skarbai politiskai cenzūrai un represijām, tostarp pret neatkarīgajiem plašsaziņas līdzekļiem: "Tut.by" domēnu konfiskācija, vārda brīvības likvidēšana valstī, aresti politisku iemeslu dēļ," uzskaitīts kiberpartizānu paziņojumā.

Platformā "X" haktīvistu organizācija, kas sevi dēvē par "cpartisans", rakstīja, ka tad, "kad nav neviena, kas pateiktu patiesību baltkrieviem, mēs to darām. Uzbrukums pašā Lukašenko valsts propagandas sirdī - Baltkrievijas telegrāfa aģentūrai. Visu darbinieku darbs paralizēts. Darbstacijas ir iznīcinātas, mums ir daudz iekšējo dokumentu. Laimīgu Jauno gadu!"

"Belta" par kiberuzbrukumu neziņo, bet sociālo tīklu lietotāji vēsta, ka "Belta" vietne nav pieejama.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu