Jauno grozījumu dēļ Krievijā varētu tikt atlaisti miljoniem taksometra vadītāju (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

2024. gadā taksometru nozare Krievijā varētu saskarties ar lielu krīzi. Par gaidāmajām grūtībām informēja Krievijas pašnodarbināto apvienības pārstāvji.

Portāls "Motor.ru" vēsta – eksperti analizēja situāciju, kas saistīta ar nozares likumdošanas regulējumu, kā arī aptaujāja pašnodarbinātos pārvadātājus, un secināja, ka 2024. gadā aptuveni divi miljoni autovadītāju, kuri strādā kā pašnodarbinātie, varētu pamest nozari. Tad darbaspēka deficīts valstī var sasniegt 80%.

Sliktākajā scenārijā taksometru braucienu apjoms Krievijā samazināsies par 90%, bet pārvadājumu cena sastrēgumstundās palielināsies desmit reizes. Pašlaik lielākā daļa pašnodarbināto autovadītāju, kuri nav reģistrēti Federālajā valsts informācijas sistēmā "Taxi", turpina strādāt vienīgi tāpēc, ka jaunais likums vēl nav stājies spēkā.

Tomēr Krievijas Transporta ministrija informēja, ka grozījumu izstrāde tiks pabeigta 2024. gada pirmajā ceturksnī. Līdz ar to vairākos reģionos jau sākušies reidi, kuros varasiestādes pārbauda pašnodarbinātos taksistus.

Kad grozījumi stāsies spēkā, autovadītāji, kuri nav reģistrējušies sistēmā, nevarēs veikt pārvadājumus, jo viņiem tiks piemērots aizliegums.

Eksperti uzskata, ka lielākā daļa taksometra šoferu, kuri atteiksies reģistrēties sistēmā, pāries uz citām jomām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu