Noskaties Bartaševiča radu firmas remontētajā Rēzeknes slimnīcā no griestiem pil ūdens

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dinija Jemeļjanova / Latvijas Televīzija

Pirms nepilniem četriem mēnešiem pārbūvētajā Rēzeknes slimnīcas Infekcijas slimību nodaļas ēkā no griestiem sācis pilēt ūdens, vēsta Latvijas Televīzija.

Būvdarbus veica SIA "Latgalija", kas pieder šobrīd no Rēzeknes mēra amata atstādinātā Aleksandra Bartaševiča brālim un sievai. Ēkas pārbūve izmaksāja 3,85 miljonus eiro.

Slimnīca apstiprina, ka problēmas ir, un tās skaidro ar to, ka Infekcijas slimību nodaļas ēkai kā valsts nozīmes arhitektūras piemineklim neesot bijušas iespējas siltināt fasādi. Pēc Rēzeknes slimnīcas pārstāves Līgas Vaičules-Kozlovskas vārdiem, iepriekšminētais aspekts būvniecības procesā radījis papildu risku ar rasas punktu veidošanos.

Pēc ēkas apsekošanas, ko ir veicis jumiķis, atsevišķās ēkas vietās bēniņos ir konstatēta rasas veidošanās problēma, taču telpas, kurās ir izvietoti pacienti, tas neskarot, klāstījusi Vaičule-Kozlovska.

Pašreiz tiekot izstrādāts tehniskais risinājums, lai garantijas ietvaros nelāgā situācija pēc iespējas ātrāk tiktu novērsta.

Slimnīcas īpašnieks ir Rēzeknes pašvaldība, un kapitāldaļu turētājs no pašvaldības puses Georgijs Orlovs atzina, ka par šādu problēmu nav informēts, jo saimniecisko jautājumu risināšanā neiejaucoties un uzticot tos slimnīcas valdei. Slimnīcas valdes priekšsēdētāja komentārus nav sniedzis.

"Latgalijas" vadītājs Mihails Bartaševičs atbildes uz jautājumiem par būvdarbiem nav sniedzis.

"Latgalija" īpašnieki vienādās daļās ir Mihails Bartaševičs un Olga Bartaševiča, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 8,26 miljoni eiro, bet peļņa - 0,32 miljoni eiro.

SIA "Rēzeknes slimnīca" pieder Rēzeknes pilsētas domei. Tās apgrozījums 2022.gadā bija 23,22 miljoni eiro, bet peļņa - 2,06 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu