Stipra sala gadījumā vecākiem pašiem jāizlemj par bērna sūtīšanu uz skolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērns un suns ziemā. Ilustratīvs foto.
Bērns un suns ziemā. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Ņemot vērā, ka gaisa temperatūra bērna dzīvesvietā un skolas atrašanās vietā var atšķirties, vecākiem katrā atsevišķā gadījumā pašiem jāpieņem lēmums par atvsašu sūtīšanu uz skolu, atgādina Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Vecākiem ir jāinformē skola vai bērnudārzs par bērna neierašanās iemesliem, un skolai, izvērtējot apstākļus, jāpieņem atbilstīgs lēmums par kavējumu attaisnošanu.

Bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem. Ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem, skolu var neapmeklēt arī vecāki bērni.

Savukārt pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem pašiem jāpieņem lēmums, vai attiecīgajā dienā bērna vešana uz bērnudārzu nekaitēs viņa veselībai. Ja gaisa temperatūra ir zemāka par -10 grādiem, bērniem līdz trim gadu vecumam pastaigas svaigā gaisā netiek organizētas.

Gadījumā, ja izglītības iestādē paredzētas izmaiņas mācību darba organizācijā, par to savlaicīgi jāinformē skolēni un viņu vecāki. Tomēr izglītības iestādēm ir jābūt atvērtām, pedagogiem jānodarbina bērni, kas skolā ir ieradušies, kā arī jāgādā par viņu drošību.

IKVD gan uzsver, ka zema gaisa temperatūra nav pamats attālinātu mācību noteikšanai.

TVNET jau vēstīja, ka naktī uz pirmdienu vietām Latvijas austrumu daļā sals pastiprināsies līdz 30 grādiem, savukārt dažviet piekrastē gaisa temperatūra pirmdien jau pakāpsies līdz nulles atzīmei. Turpmākajās diennaktīs visā valstī gaiss iesils līdz 0..+5 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu