Slimnīcā ievietots ASV aizsardzības ministrs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins Foto: AFP/SCANPIX

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šonedēļ tika hospitalizēts medicīniskas procedūras komplikāciju dēļ, piektdien paziņoja Pentagons.

Ostins 1.janvāra vakarā tika uzņemts Voltera Rīda Nacionālajā militārās medicīnas centrā "komplikāciju dēļ pēc nesen veiktas medicīniskas procedūras", paziņoja Pentagona preses sekretārs ģenerālmajors Pets Raiders, nesniedzot sīkākas ziņas par šīm komplikācijām un hospitalizācijas ilgumu.

"Viņš veiksmīgi atveseļojas un ir gaidāms, ka viņš šodien atsāks savu pienākumu izpildīšanu pilnā apjomā," sacīja Raiders.

Pentagons iepriekš nebija paziņojis par Ostina hospitalizāciju.

Tā notika laikā, kad Tuvajos Austrumos pieaug saspīlējums Izraēlas un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" kara dēļ. Irānas atbalstītie hutiešu nemiernieki Jemenā uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā, savukārt Irākā un Sīrijā notiek raķešu un dronu uzbrukumi ASV karavīriem.

Ceturtdien ASV armijas veiktā triecienā Bagdādē tika nogalināts proirānisku spēku komandieris, un Irākas valdība pauda sašutumu par šo uzbrukumu.

"Aizsardzības ministra vietniece [Ketlīna Hiksa] visu laiku bija gatava rīkoties un īstenot ministra pilnvaras, ja tas būtu vajadzīgs," sacīja Raiders.

Aizsardzības ministrijas preses sekretāre vēlāk paziņoja, ka ministra vietniece "ir automātiski pilnvarota izpildīt ministra pienākumus, ja viņš nespēj tos izpildīt" un ka "viņa šonedēļ tiešām pieņēma dažus rutīnas lēmumus viņa vārdā".

Ostins zināja par triecienu Bagdādē, sacīja ministrijas preses sekretāre, piebilstot, ka Ostins un ASV prezidents Džo Baidens iepriekš bija apstiprinājuši šādu rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu