Ekvadorā no cietuma izbēdzis narkobarons; valstī izsludina ārkārtas stāvokli

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ekvadora pirmdien izsludināja ārkārtas stāvokli un noteica komandantstundu pēc bīstama narkobarona izbēgšanas no maksimāli apsargāta cietuma un nemieru izcelšanās vairākos cietumos.

Ekvadoras prezidents Daniels Noboa, kurš ir amatā kopš novembra, paziņoja par karavīru mobilizēšanu uz 60 dienām, nosūtot viņus uz pilsētu ielām un cietumiem, kamēr tiek meklēts izbēgušais gangsteris Hosē Adolfo Masiass ar iesauku "Fito".

Prezidents arī paziņoja, ka tiek noteikta komandantstunda no plkst.23 līdz plkst.5.

Ārkārtas stāvoklis dos bruņoto spēku locekļiem "visu politisko un juridisko atbalstu", lai viņi varētu pildīt savus pienākumus cīņā pret "narkoteroristiem", sacīja prezidents videoierakstā sociālajā tīklā "Instagram".

"Mēs nerisināsim sarunas ar teroristiem un nenorimsim, līdz mēs atdosim mieru visiem ekvadoriešiem," sacīja Noboa.

Policija, veicot pārbaudi cietumā ostas pilsētā Gvajakilā, svētdien konstatēja, ka ir pazudis 44 gadus vecais bandas "Los Choneros" vadītājs Fito. Tiek uzskatīts, ka viņš izbēdzis dažas stundas pirms policijas ierašanās.

Prokuratūra paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu un izvirzījusi apsūdzības diviem cietuma darbiniekiem, kas iesaistīti Fito izbēgšanā.

Fito kopš 2011.gada izcieta 34 gadu cietumsodu par organizēto noziedzību, narkotiku kontrabandu un slepkavību. Šī ir viņa otrā bēgšana no cietuma. Viņš pirmoreiz izbēga 2013.gadā, bet pēc trim mēnešiem tika notverts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu