"Izturas kā pret lopiem" – serbu algotņi sūdzas par attieksmi Krievijas armijā (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Serbijas snaiperis Dejans Beričs, kurš vervē serbus dienestam Krievijas armijā karam pret Ukrainu, publiski sūdzas par komandieru attieksmi pret serbu un citiem algotņiem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Algotņi no ārzemēm dienē Krievijas Gaisa desanta spēku 119. pulkā. Karam pret Ukrainu savervētie serbi ir 119. pulka vienības “Volk” sastāvā.

Kā uzsver Beričs,

119. pulka komandieri pret serbu algotņiem izturas “kā pret lopiem”, apsaukā “par čigāniem” un visu laiku mēģina noskaidrot, kāpēc viņi ieradušies karot pret Ukrainu.

Pulka komandieri serbu algotņus arī nenodrošina ar militāro tehniku un ieročiem, kā arī neļauj pienācīgi ārstēties saslimušajiem kaujiniekiem

Pagājušā gada decembra beigās 119. pulka komandieri devuši algotņiem pavēli doties uzbrukumā ukraiņu pozīcijām, katram kareivim izsniedzot vien divas vai trīs automāta patronu aptveres. Uz kaujinieku pieprasījumiem nodrošināt vairāk ieroču un munīcijas komandieri atbildējuši, ka ieroču un munīcijas krājumus serbu algotņi varēšot atņemt ukraiņiem kaujas laikā.

Serbu algotņi atteikušies turpināt karot 119. pulka sastāvā un pieprasījuši, lai viņus pārceļ uz kādu citu vienību. Uz to pulka komandieri reaģējuši, nosaucot algotņus par kara noziedzniekiem, un izdzinuši no zemnīcām, liekot vairākas dienas uzturēties ārā, bez ēdiena un ūdens.

Serbu kaujiniekiem arī draudēts ar piekaušanu, cietumsodu un nošaušanu.

8.janvārī pie serbu kaujiniekiem ieradusies Krievijas militārā policija, kas viņiem piedāvāja parakstīt dokumentus, kuros kaujinieki “atzīst sevi par spiegiem”.

“119. pulka komandieri ir organizēts noziedzīgs grupējums,” norāda Beričs.

Dejans Beričs ir viens no pazīstamākajiem Balkānu algotņiem Krievijā. Viņš pret Ukrainu karojis jau kopš 2014.gada, kad piedalījies militārās operācijas “pašpasludināto Austrumukrainas tautas republiku” kaujinieku rindās.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu