Pēc tam, kad pērnā gada 9. novembrī Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumprojektu pakotni par jauna tiesību institūta – partnerības – ieviešanu, opozīcijas partijas nebija mierā. “Tauta ir pret! Tauta to nevēlas!” viņi centās pārliecināt ne gluži sabiedrību, bet drīzāk paši sevi. Izrādījās, ka patiesībā tautai gluži vienkārši ir vienalga.

Jau īsi pēc likumprojekta pieņemšanas Apvienotais saraksts, Latvija pirmajā vietā un Nacionālā apvienība savāca 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par šo sev tik sāpīgo jautājumu.

Un pat nevis vienkārši sāpīgo, jo patiesībā iestāšanās pret šo likumu divām no trim partijām iepriekš bija tik svarīga, ka tās dēļ partijas bija gatavas izlidot no Saeimas koalīcijas. Ko arī veiksmīgi paveica. Jo, redziet, – viņu vēlētāji esot kategoriski pret civilās savienības likumu, bet vēlētājus pievilt nedrīkst.

Lai ierosinātu referendumu, mēneša laikā bija jāsavāc vienas desmitās daļas jeb 154 241 vēlētāja paraksts. Tomēr šī mēneša laikā tika savākti vien 35 089 paraksti jeb nepilni 23% no nepieciešamā skaita. Šo ir ļoti grūti tulkot jebkā citādi, kā vien – opozīcijas partiju vēlētājiem šis jautājums ir gaužām vienaldzīgs.

Pret jaunajiem grozījumiem iestājās arī partija Stabilitātei!, tāpēc uzmetīsim aci pavisam vienkāršiem skaitļiem. 14. Saeimas vēlēšanās par šīm partijām nobalsoja šāds skaits iedzīvotāju:

Apvienotais saraksts: 100 631
Nacionālā apvienība: 84 939
Latvija pirmajā vietā: 57 033
Stabilitātei!: 62 168

Kopā 304771 balss.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X