Piektdien Latvijā pieķerti trīs stipri piedzērušies šoferi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls.
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls. Foto: George Rudy/Shutterstock

Piektdien, 12. janvārī, Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi trīs transportlīdzekļu vadītājus stiprā alkohola reibumā un vienu, kurš bijis narkotisko vielu ietekmē, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti divi autovadītāji smagā reibumā, Zemgales reģionā - viens, savukārt Vidzemes reģionā apturēts autovadītājs narkotisko vielu reibumā.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles vai narkotisko vielu ietekmē, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Zemgalē apturēts arī viens autovadītājs, kuram alkohola koncentrācija organismā bija starp 0,5 un 1,5 promilēm. Pret viņu sākts administratīvā pārkāpuma process.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 246 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 28 personas un viena gājusi bojā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 242 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 38 par ātruma pārsniegšanu un septiņi par agresīvu braukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu