"Ukraina ir tuvāk NATO nekā jebkad iepriekš." Zelenskis Davosā ticies ar NATO ģenerālsekretāru (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien Pasaules ekonomikas forumā Davosā ticies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. "Ukraina ir tuvāk NATO nekā jebkad iepriekš," pēc tam tvītoja Stoltenbergs.

Uz pasākumu Šveices kalnu slēpošanas kūrortā pulcējušies daudzu pasaules valstu līderi. Zelenskis pirmdien ierosināja, ka Šveice varētu rīkot pasaules līderu augsta ranga miera samitu par Krievijas pilna mēroga kara izbeigšanu – taču bez Krievijas pārstāvju dalības.

Otrdien Zelenskis tikās ar NATO ģenerālsekretāru. "Lielisks dienas sākums Davosā, tiekoties ar prezidentu Zelenski. Par spīti tam, ka situācija frontē ir nopietna, tomēr ir pamats optimismam: Ukraina joprojām ir neatkarīga, ukraiņi ir atraidījuši Krieviju un izvēlējušies Rietumus, un Ukraina ir tuvāk NATO nekā jebkad iepriekš," pēc tikšanās rakstīja Stoltenbergs.

Zelenskis norādīja, ka pateicies Stoltenbergam par alianses izrādīto atbalstu. Viņš ar NATO ģenerālsekretāru apspriedis situāciju frontē, kā arī informējis Stoltenbergu par Krievijas nesenajiem masveidīgajiem gaisa triecieniem un nepieciešamību stiprināt Ukrainas gaisa aizsardzības spējas. 

Zelenskis un Stoltenbergs arī apsprieduši šogad Vašingtonā gaidāmo NATO samitu. "Es uzsvēru, ka Ukraina gaida lēmumus, kas pietuvinās tās dalību aliansē," norāda Zelenskis. Pērn NATO samitā Viļņā netika pieņemts skaidrs lēmums par to, kad Ukraina varētu iestāties NATO.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu